Politika

Odbornici glasali elektronski, za nepunih pola sata obrađeno desetak tačaka

Na današnjoj 34. sednici Skupštine Grada Niša, posle više od dva meseca pauze, održana je sednica u digitalnom formatu.Niški odbornici glasali su prvi put elektronski.

Radili smo mnogo efikasnije i tako ćemo raditi i nadalje. Mnogo je kraće vreme za učestvovanje u radu naših odbornika, prijavljivanje, njihovo glasanje, iznošenje argumenata i sve ono što čini rad jednog odbornika na sednici skupštine grada. Skoro desetak tačaka smo prešli za nepunih pola sata, upravo zbog efikasnosti e – parlamenta. Izuzetno sam zadovoljan, i pohvalio bih naše drage prijatelje, predstavnike UNDP-a, koji su implementirali ovaj projekat, a  projekat je donacija Švajcarske”, istakao je predsednik Skupštine Grada Niša doc. dr Boban Džunić.

Foto: Niške Vesti

Sednici su prisustvovali i predstavnici Programa Ujedinjene nacije za razvoj (UNDP).

„Program za razvoj Ujedinjenih nacija podržava veliki broj parlamenata širom sveta. U Srbiji smo se fokusirali na podršku lokalnoj demokratiji i lokalnom parlamentu, uključujući i Niš. Ovaj sistem omogućava efikasniji rad, takođe ovaj sistem omogućava i transparentnost. Obezbeđen je uživo prenos na televiziji uz informacije iz sistema koje su dostupne svakom građaninu Niša“, kazao je Dražen Maravić.

Podsetimo, dugo očekivani prelazak na elektronski vid rada, omogućava sugrađanima da na ekranima mogu da vide ko je prisutan od odbornika, kako i na koji način je glasao za određenu tačku dnevnog reda, sve u cilju povećavanja efikasnosti i transparentnosti u radu.

Projekat digitalizacije niškog parlamenta započet je 2019. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com