Društvo

Odblokirano gradilište “Novog Niša”. Nastavlja se izgradnja

Grad dobio bankarske garancije.

Odblokirano je gradilište “Novog Niša” i posle 12 godina biće nastavljeni radovi na izgradnji tog kompleksa. Zahvaljujući upornosti i radom gradske administracije Grad Niš je uspeo da dobije tri bankarske garancije od nepunih milion evra. Ovaj deo Niša će zahvaljujući novom koplesu biti preporođen, rekla ja na konferenciji za novinare gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

 

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

“Zvanično smo preuzeli od američkog investitora „Clean earth capital” zgrade sa stanovima u bruto površini od 21.000 kvadratnih metara koje ćemo narednih nedelja predati Ministarstvu odbrane Republike Srbije”, istakla je Sotirovski.

Gradski većnik zadužen za izgradnju Nenad Stanković istakao je da je bilo dosta administrativnih problema, ali ih je nova administracija prepoznala i uspela da ih reši.

Nenad Stanković, gradski većnik

“Grad je sada vlasnik tih stanova, a već u sredu imamo sastanak u Republičkoj Direkciji za imovinu gde započinjemo razgovore o predaji objekata Ministarstvu odbrane. Istovremeno se na tom mestu otvara veliko novo gradilište, jer firma koja je gradila do sada nije profitirala ni dinara, jer je radila na izgradnji stambenih lamela koje grad treba da preda Ministarstvu, a sada kreću u izgradnju svojih komercijalnih objekata”, rekao je Stanković.

I vlasnik „Clean earth capital” je istakao da je zadovoljan saradnjom sa Gradom i rekao da će ova kompanija ispuniti sve svoje obaveze.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Haaaahahahahahahaaaaa! Bice, bice….. limburga meseca. Dobro da nije najavljen akva-park na ovoj lokaciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com