Društvo

Odbačena prijava protiv predsednice GO SPP u Nišu za kretanje kolovozom tokom protesta

Prekršajni sud u Nišu odbacio je danas prekršajni nalog koji je Policijska uprava u tom gradu u decembru podnela protiv predsednice Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Jelene Milošević Nikolić uz obazloženje da se tokom ekološkog protesta 4. decembra kretala kolovozom suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja.

U rešenju Prekršajnog suda koji je Milošević Nikolić objavila na društvenim mrežama navedeno je da se prekršajni nalog odbacuje jer policija nije u predvidjenom roku dopunila nalog opisom prekršaja, odnosno načinom na koji je okrivljena prekršila Zakon i nije dostavila dokaze o učinjenom prekršaju. Predsednica GO SPP Niš je povodom odluke Prekršajnog suda napisala na svom Fejsbuk profilu da je policija dostavila “dokaze”, ali nakon isteka roka.

“Major Petrović nije mogao zakonski da dokaže kako me je identifikovao, jer je koristio nedozvoljene metode. Kažnjavali su ljude nezakonito”, navela je Milošević Nikolić.

Prekršajnom sudu u Nišu do sredine januara stiglo je 20 zahteva policije za pokretanje prekršajnog postupka zbog organizovanja ekoloških protesta 4. i 11. decembra, a 127 gradjana je podnelo zahtev za sudsko odlučivanje o prekršajnim nalozima koji su im uručeni zbog ometanja saobraćaja tokom protesta. Medju gradjanima Niša koji su dobili prekršajni nalog zbog kretanja po kolovozu tokom ekoloških protesta nalaze se i dekan Pravnog fakulteta Goran Obradović, profesorka Ekonomskog fakulteta i funkcionerka Dveri Tamara Milenković Kerković, profesor Fakulteta zaštite na radu Slobodan Milutinović i predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Djordje Stanković. Za nepropisno kretanje kolovozom Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima propisuje kaznu od 5.000 dinara, a za organizovanje okupljanja bez prijave nadležnom organu Zakon o javnom okupljanju predvidja kaznu od 100.000 do 150.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com