Hronika

Odata pošta nekadašnjem premijeru Zoranu Đinđiću

U Sabornom hramu u Nišu održan je pomen dr Zoranu Đinđiću, nekadašnjem premijeru Srbije, koji je ubijen u dvorištu Vlade Srbije.

Odbornik koalicije Niš moj grad Miodrag Stanković podsetio je da se danas navršilo osamnaest godina od brutalnog ubistva prvog demokratskog premijera Srbije, dr Zorana Đinđića.

“Kao i svake godine, na ovaj tužni događaj za našu zemlju, organizovali smo pomen dr Zoranu Đinđiću. Da ne zaboravimo njegovu borbu za demokratiju i utemeljene evropskih vrednosti. Zoranovo delo je putokaz pre svega mladim ljudima kako se upornošću, znanjem i borbom mogu ostvariti ideali modernog društva. Zoran je verovao u ono u šta mnogi tada nisu, a to je da Srbiju neće doveka voditi Slobodan Milošević. Upravo zahvaljujući toj njegovoj energiji pao je režim Slobodana Miloševića”, kazao je Stanković.

Članovi Vlade Zorana Đinđića položili su venac u dvorištu Vlade Srbije, na mestu gde je Đinđić ubijen.

Zoran Živković je poručio da su Đinđićevi saradnici na tom mestu danas 18. put, pokazujući koliko Zoran danas nedostaje.

I predstavnici najvišeg državnog vrha odali poštu ubijenom premijeru

Foto: www.srbija.gov.rs

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić položila je danas, zajedno sa ministrima, venac ispred spomen-ploče na ulazu u zgradu Vlade, na mestu gde je pre 18 godina u atentatu ubijen tadašnji premijer Zoran Đinđić.

Na traci na vencu je ispisano “Dr Zoranu Đinđiću – Vlada Republike Srbije”.

Zoran Đinđić je ubijen 12. marta 2003. godine u dvorištu zgrade Vlade Srbije, a za njegovo ubistvo na 40 godina zatvora osuđen je oficir Jedinice za specijalne operacije (JSO) Resora državne bezbednosti Zvezdan Jovanović, dok je na istu kaznu za organizovanje ubistva osuđen i komandant JSO-a Milorad Ulemek.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com