Virus KoronaZdravlje

Od sutra kampanja za vakcinaciju mladih od 16 do 25 godina

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ukazala je danas na to da je procenat imunizovanih u mlađoj populaciji loš, najavivši da će sutra biti održan veliki događaj kojim će se pokrenuti kampanja za vakcinaciju mladih od 16 do 25 godina.

Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara nakon uručenja donacije Udruženja pčelara NURDOR-u i pedijatrijskim ustanovama širom zemlje, izrazila očekivanje da će to rezultirati većim brojem vakcinisanih u toj populaciji, gde je procenat imunizovanih problematičan.

“Sutra pokrećemo kampanju, pri čemu ću nastaviti da obilazim Srbiju i apelujem na ljude da se vakcinišu, jer je to jedini način da pobedimo koronavirus i nastavimo sa normalnim životom”, istakla je premijerka.

Ona je, kao dobru stvar, izdvojila to da je populacija iznad 64 godina starosti gotovo u potpunosti zaštićena vakcinama, ali i naglasila da lekari upozoravaju na to da u bolnicama završavaju sve mlađi ljudi, i to zbog slabog procenta vakcinacije u toj populaciji.

Brnabić je ukazala na to da, kada je reč o procesu vakcinacije u zemlji, odziv nije loš i da sada iznosi približno 44 odsto, dodajući da se tu stvari značajno ne menjaju – one lokalne samouprave koje su do sada prednjačile i dalje su dobre.

Premijerka i navela da će u nekim beogradskim opštinama uskoro biti 70 odsto vakcinisanih od ukupne punoletne populacije, uz napomenu da je najlošiji odziv u Tutinu, koji još nije došao na 10 odsto, a loše je stanje i u Novom Pazaru, Lajkovcu, Mionici, Rači, Ražnju, Sjenici, Ubu, Ljigu.

Poredak prvih i poslednjih deset lokalnih samouprava u tom smislu se ne menja, rekla je ona i pohvalila Priboj, Kladovo, Kikindu, Mali Zvornik, koji su u prvih 15 po procentu vakcinacije.

Takođe, Žitorađa je bila veoma loša po procentu vakcinacije, ali je, uz pomoć i podršku Ministarstva zdravlja, i u toj opštini svakoga dana sve veći procenat imunizovanih, naglasila je Brnabić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com