Ekonomija

Od septembra redovan saobraćaj kontejnerskih vozova između Soluna i Niša

Lučka uprava Solun (PPA) pokrenula je novu redovnu liniju kontejnerskih vozova između Soluna i Niša, navodi se u dopisu, koji je uputio Marios Belibasakis, Prvi savetnik za ekonomska i komercijalna pitanja.

U dopisu se objašnjava da će usluga biti redovno dostupna od septembra 2022. godine sa polascima iz Soluna i Niša svake nedelje, sredom i subotom, sa dolaskom istog dana na svoja odredišta. Učestalost usluga se može povećati u zavisnosti od potražnje.

“Od septembra 2022. vozovi će polaziti i iz Soluna i iz Niša svake nedelje sredom i subotom, a stići će istog dana na svoja odredišta”, ističu.

PPA je spremna da poveća frekvenciju usluga, uslužujući potrebe partnera u Srbiji koja se dinamično razvija.

“Koristi će pre svega imati privrednici u južnoj Srbiji, jer je kontejnerski saobraćaj iz Bara ili Trsta putovao pet do sedam dana duže nego što će sada biti slučaj. Očekuju se i benefiti u solunskoj luci i na ime skladištenja robe.”, napominju.

Osim brzine dolaska brži transport uticati i na cenu proizvoda koji preko luka dolaze u našu zemlju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Kakva je ovo vest? Vozovi su imali redovni svakodnevni red vožnje Dortmund, Beograd, Skoplje, Solun, Atina pre 60god. O teretnim vozovima i da ne pričam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com