HronikaVirus Korona

Od posledica Kovida-19 preminule još 4 osobe, registrovano još 219 potvrđenih slučajeva

U Republici Srbiji od poslednjeg izveštaja do danas u 15 časova preminule su još 4 osobe od posledica uzrokovanih koronavirusom. Testirani su uzorci 1.135 osoba od kojih je 219 pozitivno. Hospitalizovano je 1.705 pacijenata. Na respiratoru je ukupno 112 pacijenata.

Prosek njihovih godina je 62 i oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih pridruženih bolesti koje su doprinele neželjenom ishodu.

Ukupan broj registrovanih slučajeva u Srbiji je 2.666, a broj preminulih 65.

Od 65 preminulih 48 su muškarci, a 17 žene, rekla je na konferenciji za medije dr Darija Kisić Tepavčević.

U Kliničkom Centru Niš na Klinici za infektivne bolesti je 16 pacijenata, niko na respiratoru, dok je u staroj zgradi hirurgije 23, od toga 12 respiratoru, u KC Niš na Klinici za pulmologiju su smeštena 33 pacijenta. U hali Čair trenutno je 171 pacijent, rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

Dr Predrag Kon istakao je da je bitno strogo poštovati mere i izbegavati sve kontakte do kraja šeste nedelje.

U Nišu će Vojna bolnica biti za građanstvo, a nova zgrada Kliničkog centra postupno se adaptira da potpuno bude samo kovid bolnica, u nju će preći infektolozi iz Vojne bolnice, kazao je Kon i dodao da je to potrebno jer se Niš brzo puni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com