Virus Korona

Od posledica izazvanih virusom korona preminulo još 5 osoba, novozaraženih 276

Prema poslednjem preseku, još pet osoba preminulo je od posledica izazvanih virusom korona, dok je novozaraženih 276. Testirana su 9.922 uzorka. Na respiratorima je 118 pacijenata.

Ukupno je registrovano 27.608 slučajeva Kovida 19. Od početka epidemije, ukupan broj preminulih u Srbiji od posledica Kovida 19 je 626.

Iz svih bolnica na teritoriji Srbije otpušena su 382 pacijenta iz svih bolnica u poslednja 24 časa, a ukupan broj hospitalizovanih do 15 časova je 3.154.

“Danas smo imali produktivan sastanak koji se odnosio na pravljenje najoptimalnijeg modela za pohađanje školske nastave za našu decu”, kazala je na konferenciji za medije epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

Ona je navela da su u obzir uzeti svi rezultati svih dosadašnjih istraživanja kada je u pitanu Kovid 19, a intenzivno su razmatrali i rezultate svih iskustava zemalja koje su organizovale nastavu za vreme pandemije.

“Imamo jasne smernice, rukovođeni smo isključivo principima medicine zasnovane na dokazima. Ostalo je još samo nekih par elemenata, koje treba da usaglasimo oko tehničkog organizovanja nastave. Svi ćete biti obavešteni o načinima vršenja nastave već početkom sledeće nedelje”, rekla je Kisić Tepavčević.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com