Virus KoronaZdravlje

Od posledica COVID-19 preminulo još pet osoba

U Srbiji je u protekla 24 časa preminulo još petoro pacijenata od posledica prouzrokovanih virusom korona, a kod još 148 osoba potvrđeno je prisustvo virusa, rekao je na konferenciji za medije dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike.  Registrovano je ukupno 1.624 slučajeva, hospitalizovano 1.046 pacijenata, od toga njih 69 je na Sajmu u Beogradu. Na respiratoru je ukupno 89 pacijenata.

„Preminulo je pet (5) osoba muškog pola, prosek njihovih godina je 63,2 i svi oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih bolesti koje su doprinele neželjenom ishodu bolest“, piše na sajtu covid19.rs.

Dr Stevanović se zahvalio svima koji se pridžavaju mera i poručio je da nisu uvedene sve ove mere i da se građani nisu pridržavali cifre bi bile 10 puta veće. On je dodao da stručnjaci nisu zadovoljni trenutnom situacijom, da postoji mogućnost da se ona pogorša, ali ako budemo istrajni možemo iz ovoga izaći kao pobednici.

On je istakao da policijski čas i zabrana kretanja ne znače da oni koji osete simptome ne smeju da odu do domova zdravlja i trijažnog centra da se jave i potraže pomoć.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close