DruštvoVirus Korona

Od ponoći za Mađarsku potrebna dva negativna PCR testa

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najavio je da Mađarska u ponoć uvodi nove mere prema kojima će građanima Srbije za ulazak u tu zemlju biti potrebna dva negativna PCR testa u roku od pet dana.

Dačić je u izjavi za Televiziju B92 objasnio da svi koji imaju takve negativne testove mogu da prođu bez problema, dok oni koji ne budu imali test, moći će da ga urade u roku od 48 časova od ulaska u Mađarsku ili da provedu 14 dana u samoizolaciji.

On je dodao da ova odluka ne uključuje ljude koji su u tranzitu.

Granice Bosne i Hercegovine i Bugarske su u ovom momentu otvorene za građane Srbije, dok resorno ministarstvo nema informacije o tome da će naši građani od 15. jula moći da uđu u Grčku, podvukao je Dačić.

U Grčku se može ući sa negativnim testom, ali isključivo građani zemalja članica Evropske unije, ne i drugih država, precizirao je on.

Dačić je sve zainteresovane pozvao da se informišu preko zvaničnih sajtova, putem telefona ili preko Ministarstva spoljnih poslova pre nego što krenu na bilo kakvo putovanje van granica Srbije.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close