Društvo

OD PONEDELJKA U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA: Štrajk svakog dana

Četiri prosvetna sindikata, koji od početka školske godine nekoliko puta organzovali štrajkove upozorenja, nezadovoljni predlogom platnih grupa i razreda, najavili su da će od ponedeljka 24. septembra časovi svakodnevno biti skraćeni na 30 minuta.

Tako će biti dok se ne uvaže njihovi zahtevi da svi prosvetni radnici sa sedmim stepenom stručne spreme, završenim fakultetom, budu u devetoj platnoj grupi u prvom razredu, saznajemo od Jasne Janković, predsednika Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Štrajk organizuju zajedno Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikat radnika u prosveti i UGSPR “Nezavisnost”, Sindikat obrazovanja Srbije.

Predstavnici četiri reprezentativna sindikata saopštili su da su za 38.000 zaposlenih u prosveti pregovorima izdejstvovali da budu u devetoj platnoj grupi.

“Radi se o prosvetnim radnicima koji imaju zvanja i koji rade u otežanim uslovima. Takvih prosvetnih radnika je oko hiljadu, a na toj listi senalaze i odeljenske starešine kojih je oko 37.000”, kažu predstavnici sindikata.

“Ostalo je još preko 27.000 prosvetnih radnika sa sedmom stručnom spremom i sa punom normom za koje tražimo da budu u devetoj platnoj grupi, prvom razredu”, kaže Jasna Janković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com