Društvo

Od ponedeljka ponovo rade svi vrtići. Slaba dolaznost dece zatvorila je polovinu za vreme praznika

Od ukupno 28 vrtića, u toku novogodišnjih i božićnih praznika radilo je 14, a roditelji su upućivani da svoju decu vode u drugi, alternativni objekat. Prema rečima direktorke JPU “Pčelica” Svetlane Mitić, ovo je redovna praksa da za praznike radi manji broj vrtića, a razlog je slaba dolaznost dece.

Trenutno rade najveći vrtići, čiji su kapaciteti od 230 do 250 mališana

“Manje od trećine dece dolazi u vrtić. Na današnji dan u svim vrtićima je došlo 1800 dece, od više od 6000 koliko ih je ukupno u JPU “Pčelica”. Roditelji uglavnom u ovo vreme povuku decu zbog novogodišnjih praznika, zbog raspusta”, istakla je Mitić.

Ona je objasnila da JPU “Pčelica” ima pravo da spaja vrtiće, a to je precizirano i Ugovorom između ove ustanove i Pčelice.

“Po članu 13. ustanova može da organizuje rad u vrtićima onako kako to odgovara nama. U ovom trenutku smo smatrali da je 28 vrtića za 500 dece koliko je bilo nakon Nove godine i 1800, 1900 danas, zaista previše i da je sasvim dovoljno 14 vrtića”, rekla je Mitić i dodala da to nije ništa novo, već se tako radi dugi niz godina.

Direktorka predškolske ustanove kaže da za sada nema morbila. Manji broj dece je sigurno doprineo tome, ali će prava situacija da se zna kada se nakon raspusta mališani vrate u vrtiće.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Nije slaba dolaznost nego uprava. Deca bi dolazila da su bili u svojim vrtićima. I to možete videti u svakoj Viber grupi. Nemojte da objavljujete neproverene informacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com