Društvo

Od početka godine u Nišu 354 venčanja

Od početka godine u Nišu je bilo ukupno 354 venčanja, a prošle godine svega 204.

„Tokom prošle godine otkazano je najmanje 200 venčanja. Poređenja radi u 2019. godini evidentirali smo 1.384 brakova, a 2020. godine 955. Mnogi su odložili venčanja, jer su u međuvremenu dobili bebu, pa će se venčati kada detetu budu slavili prvi rođendan“, izjavila je matičarka Vesna Đikić.

Među brakovima koji se evidentiraju u Nišu, dodala je Đikić, nalaze se i oni koje su srpski državljani sklopili u inostranstvu. Najviše takvih venčanja bilo je u zemljama u susedstvu – Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, kao i u Sloveniji, Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj i Švedskoj.

Smanjenje broja obolelih od korona virusa i ublažavanje mera za suzbijanje epidemije uticali su na to da u Nišu poraste interesovanje za venčanja, ali, za sada, to nije u značajnoj meri povećalo broj zakazanih venčanja.

„Prošlog vikenda venčalo se 27 parova, a narednog će to učiniti 23 para, dok je pre izbijanja epidemije u ovo doba godine u Kući za venčanje vikendom bilo organizovano između 40 i 50.

Mladenci se interesuju pre svega za sklapanje braka u restoranu, ali Krizni štab za borbu protiv korona virusa to još nije dozvolio. Za sada su još dozvoljena samo venčanja u Kući za venčanje i u kancelariji u zgradi u Ulici Nikole Pašića“, rekla je ona.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com