Društvo

Od početka godine na “birou” još 2.200 nezaposlenih Nišlija

Od početka godine na evidenciju niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje prijavilo se 2.188 nezaposlenih gradjana Niša i 944 nezaposlenih stanovnika opština sa područja Nišavskog okruga.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje kazali su da se medju novoprijavljenim nalaze i oni koji su ostali bez posla i oni koji su završili školovanje u proteklom periodu.

Prema podacima niške filijale NSZ na kraju januara bez posla je u Nišu bilo 25.955 lica, a na području Nišavskog okruga 37.823.

U odnosu na januar 2020. godine broj nezaposlenih lica u Nišu povećan je za 1.637, a ukupno je na području Nišavskog okrugata brojka veća za 1.755.

Najviše nezaposlenih srednjoškolaca na evidenciji niške filijale NZS je za diplomom gimnazije i ekonomske škole, a medju nezaposlenim visokoškolcima najviše je diplomiranih pravnika i ekonomista.

Do posla u Nišu najlakše dolaze lica sa završenom srednjom mašinskom i tehničkom školom, profesori matematike, nemačkog, francuskog jezika i inženjeri mašinske struke.

Epidemija korona virusa uslovila je zapošljavanje većeg broja nezaposlenih medicinara, pokazuju podaci niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Na kraju januara prošle godine na području Nišavskog okruga bez posla je bilo 435 doktora medicine, 19 doktora spacijalista, četiri doktora medicinskih nauka i 491 medicinska sestra.

Sada je bez posla 246 doktora medicine, devet doktora specijalista i 445 medicinskih sestara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. NSZ treba ugasiti i rasformirati, jer ničemu ne služe osim udomljavanje partijskog kadra na državni kazan. Kome su oni našli posao, jel znaju radnici da rade na računaru i da ga koriste za nešto osim da jedu burek po tastaturi?.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com