Društvo

Od početka godine 107 pritužbi zaštitniku građana u Nišu

Kancelarija zaštitnika prava građana u Nišu imala je od januara do novembra ukupno 107 pritužbi građana, što je više u odnosu na celu prehodnu godinu, izjavila je zaštitnica prava građana Sanja Stojančić.

Prema njenim rečima, Nišlije se zaštitniku prava građana najčešće obraćaju zbog komunalnih i socijalnih problema, nemogućnosti redovnog plaćanja računa za komunalne usluge, porodičnih problema poput nasilja u porodici i povreda Zakona o radu, a tek sporadično zbog toga što smatranju da su zloupotrebljeni njihovi lični podaci.

Kako je kazala Stojančić ove godine je jedno lice uložilo pritužbu, a jedno lice se telefonskim putem interesovalo da li su njegovi lični podaci zloupotrebljeni.

“Od 2017. godine do sada bilo je dosta građana koji su nam se obraćali zbog pritužbi na rad preduzeća i ustanova koje su u nadležnosti republičkog ombudsmana. Svako od njih je dobijao adekavatan savet na koji način i gde može da reši problem. Što se tiče porodičnog nasilja, to nije nešto čime se bavimo, ali svaku pritužbu prihvatimo i prosledimo na adresu ustanova koje su nadležne za njeno rešavanje “, izjavila je Stojančić.

Ona je izjavila da građani nisu u dovoljnoj meri upoznati o svojim pravima i pred kojim organima mogu da ih zaštite.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com