Društvo

Od Nove godine više nema povraćaja PDV-a na opremu za bebe

Vlada Srbije usvojila je na poslednjoj sednici izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost, koji stupa na snagu od 1. januara 2017-te i koji, između ostalog, predviđa i ukidanje refundacije PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe.
Ukinuta refundacija

Od 1. januara sledeće godine, roditelji u Srbiji neće moći da računaju na povraćaj PDV-a na hranu i opremu za bebe. To je posle dogovora sa MMF-om usvojila Vlada Srbije na poslednjoj sednici izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost.

„Da bi se smanjio teret poreske administracije, kroz amandmane, efektivne od 1. januara 2017. godine, eliminisaće se povraćaj poreza na dodatu vrednost za dečju hranu i opremu i zameniće se povećanim roditeljskim dodatkom. Na taj način izbeći će se dodatne aktivnosti u poreskoj administraciji, koje ne spadaju u osnovne aktivnosti“, saopšteno je ranije  u srpskom pismu o namerama MMF-u.

Nadležni navode da će u narednom periodu predložiti Narodnoj skupštini usvajanje Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, kojima će, kao socijalna mera, biti uplaćena jednokratna novčana pomoć za kupovinu opreme za bebe. Ona će iznositi od 2.000 do 5.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com