Obrazovanje

Od naredne sedmice dva časa po 60 minuta

Od utorka, 3. marta, počinje nadoknada časova zbog produženog zimskog raspusta kada su školarci propustili četiri nastavna dana.

Direktorka OŠ “Radoje Domanović” Dušica Tričković kaže da će naredne sedmice prva dva časa biti produžena za 15 minuta, odnosno, trajaće po sat vremena. Druge nedelje nadoknade biće produženi treći i četvrti čas za po 15 minuta, a treće će peti i šesti čas trajati po 60 minuta. Plan je da se na ovaj način do 20. marta nadoknadi propušteno gradivo.

“Kriterijum je bio da sve škole imaju isti plan nadoknade zbog nastavnika koji rade u više škola. Praksa je pokazala da nadoknada subotom nije efikasna jer, između ostalog, dođe malo dece”, kaže Tričković.

Ovakva nadoknada časova trebalo bi da se odvija bez velikog dnevnog opterećenja učenika. Sve ovo važi za redovnu nastavu, dok za celodnevnu učitelji daju poseban plan nadoknade.

I načelnik Školske uprave rekao je ranije za Niške vesti da je svakako bolje produžiti časove nego propušteno nadoknađivati subotom.

“Nastava mora da bude nadoknađena i plan i program moraju potpuno da budu realizovani”, rekao je Dragan Gejo.

Na Aktivu direktora škola zaključeno je da bi trebalo bi da se sve škole pridržavaju ovog plana, ali pojedine škole su već objavile da nastava kod njih počinje 30 minuta ranije. Savet je svakako da roditelji i đaci u svojim matičnim školama na vreme provere način nadoknade propuštenog gradiva usled produženog zimskog raspusta.

Bolje čas od 60 minuta nego radna subota!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com