Društvo

Od maja do sada prikupljeno 3.000 kubika kabastog otpada

Akcija besplatnog odvoženja kabastog otpada koje JKP ‚‚Mediana” sprovodi počela je maja i do sada je, prema rečima Ljubiše Jankovića, direktora Javne higijene, prikupljeno 3.000 kubnih metara smeća. Akcija će trajati do 15. novembra, a ukoliko vremenske prilike do budu dozvolile nastaviće se i do kraja godine.

 

 

‚‚U ovoj godini smo odvezli dosta kabastog otpada sa adresa korisnika kojih je bilo oko 1.170. Ukupno smo izvezli 3.000 kubnih metara kabastog otpada ili 450 kamiona” – kaže Janković.

Janković kaže da su njihove ekipe odvezle smeće sa svih gradskih opština, a akcijom su bila obuhvaćena i prigradska naselja.

‚‚Akcija traje i sada, a u planu je da primamo pozive do 15. novembra. Ako budu vremenske prilike dozvoljavale radićemo i do kraja godine. Odluku da produžimo akciju smo doneli jer se javilo puno građana koji žele na ovakav način da odlože kabasti otpad” – kaže Janković i dodaje da se ove godine pojavilo mnogo više kabastog otpada.

Ljubiša Janković; foto: V. P.

‚‚Na mnogim mestima je otpad bio i nepravilno odložen pored kontejnera što je našim radnicima pravilo dodatni posao jer su morali to i da počiste i ubace u kontejnere. Ponekad smo angažovali i dodatne ekipe da otpad koji nije bio odložen u kontejnere to počiste kako bi smo higijenu u gradu održali na zadovoljavajućem nivou” – kaže Janković.

On dodaje da su građani ovom prilikom odlagali i građevinski otpad koji ne spada u kabasti otpad.

‚‚Bilo je dosta šuta koji su građani morali da odlože na propisan način, da ga odvetu sami na deponiju ili da nas pozovu i mi im dostavimo odgovarajuće sudove za to. Odlaganje na deponiju, ako građani to čine sami, je besplatno, a ukoliko za to korsite naše sudove onda njihovo iznajmljivanje košta 3.600 dinara za fizička lica. Posuda se postavlja na određenu lokaciju 24 sata” – objašnjava Ljubiša Janković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com