DruštvoRegion

Od kabineta ministra Tončeva za nerazvijene opštine 320 miliona dinara za unapređenje razvoja za 2022. godinu

Kabinet ministra Novice Tončeva, zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština, doneo je Odluku o odobravanju sredstava za Program podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu. Odlukom su obuhvaćene jedinice lokalne samouprave koje prema stepenu razvijenosti spadaju u četvrtu grupu, čiji je stepen razvijenosti ispod 60% republičkog proseka. Odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 319,894,794.00 rsd za 42 jedinice lokalne samouprave.

“Ponosan sam kada vidim konkretne i merljive rezultate rada Kabineta na čijem sam čelu, odličnu i konstruktivnu komunikaciju sa predsednicima opština i posvećen pristup problemima sa kojima se susrećemo. Moj tim i ja doneli smo Odluku o odobravanju sredstava za Program podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština za 2022. Za unapređenje infrastrukturnih kapaciteta u ovim opštinama podneto je ukupno 44 prijave projekata, a nakon pregleda dokumentacije odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 319,894,794.00 rsd za 42 jedinice lokalne samouprave. Zadovoljan sam što korak po korak, ali sigurno, gradimo i stvaramo bolje uslove za život, što su opštine motivisane da zajedno menjamo stvari na bolje, a tada je uspeh zagarantovan” izjavio je ministar Tončev.

Sve informacije nalaze se na sajtu Kabineta www.rnro.gov.rs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com