Obrazovanje

Od ideje do realizacije – Elektotehnička škola dobila Mejkers lab (FOTO + VIDEO)

Jubilarni deseti Mejkers lab

Niška Elektotehnička škola “Mija Stanimirović”, prva u Nišu dobila je takozvanu učionicu budućnosti, Mejkers lab.  Otvaranjem Mejkersa oko 780 đaka ove škole dobilo je prostor u kom se uči, istražuje, konstruiše, koriste alati, ali i deli znanje iz naučno-tehnoloških oblasti, preduzetništva, timskog rada i još mnogo toga potrebnog za zanimanja 21. veka.

“Svi naši rezultati i uspesi na dosadašnjim takmičenjima su doprineli da naša škola bude prepoznata i dobije jednu ovakvu učionicu. Očekujem da će naši učenici u ovakvom prostoru biti daleko kreativniji i zainteresovaniji kako bi mogli da iskažu svoje mogućnosti i sposobnosti”, kazao je Direktor Elektrotehničke škole, Aleksandar Stevanović.

Prema rečima koordinatorke i nastavnice u ETŠ “Mija Stanimirović”, Jelene Rajković, učionica je zamišljena da realizuje učeničke ideje.  

Rukavice za prevođenje znakovnog jezika, roboti, VR naočare, unapređeni sistem zaštite prostora, rampa za automatsko očitavanje tablice i edukativne igrice, samo su neki od proizvoda i projekata koji su učenici predstavili prisutnima.

Milijana Nikolić, učenica četvrte godine koju smo zatekli dok je štampala 3D model svog papagaja, kazala je da proces i nije toliko komplikovan (koliko deluje) ukoliko znate šta radite.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com