Društvo

Od Evrope u slici i reči do Evrope uživo

Niškim srednjoškolacima prezentovan je „Evropski dnevnik“ – vodič koji omogućuje mladima da se informišu o Evropskoj uniji, njenim vrednostima i mogućnostima koje pruža.

Ovo je sedma godina kako se mladima pruža prilika da kroz ovaj program Delegacije EU u Srbiji nauče o starom kontinentu, a ove godine da i kroz konkurs osvoje putovanje u neku od država čalnica Evropske unije.

EU info kutak, Niš
EU info kutak, Niš

Poseban deo u “Evropskom dnevniku” posvećen je odnosu Srbije i EU koji ima za cilj da učenicima i učenicama približi proces pregovora o pristupanju Evropskoj uniji.

„Osim što srednjoškolcima pruža bolji uvod u život u EU, vodič sadrži deo koji se odnosi na vođenje brige o sopstvenoj bezbednosti i zdravlju. Rečnik Evropskog dnevnika nije birokratski i administrativan već smo nastojali da bude razumljiv i prilagođen mladima’’, istakla je koordinatorka “Evropskog dnevnika”, Sanja Nasevski.

Ove godine “Evropski dnevnik” ima za cilj promociju novog nagradnog konkursa za kreativne i inovativne učeničke radove.

Konkurs je otvoren za sve učenike srednjih škola koji žele da pošalju radove na temu odnosa Srbije i EU ili na neku od tema koje su pokrivene Evropskim dnevnikom, a radovi mogu biti u pisanoj ili multimedijalnoj formi (fotografija ili  video zapis).

Nagrada za autore najboljih radova je putovanje u neke od država članica EU.

“Sugerišem vam da, pre nego što krenete sa radom, prelistate Evropski dnevnik kako biste lakše došli do ideje na koji način ćete obraditi neku od ponuđenih tema”, predlaže Nasevski.

Kroz “Evropski dnevnik” će biti nagrađeno ukupno 16 škola. Konkurs je otvoren do 27. januara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com