Društvo

Od danas Dom zdravlja bez “slobodnih” termina

Svi pregledi u Domu zdravlja se od danas zakazuju, a slobodnih termina neće biti. Za hitne intervencije tu je trijažna služba, a u ovoj zdrvastvenoj ustanovi tvrde da lekarska pomoć neće biti uskraćena nikome.

Dosadašnja praksa da prva tri sata u prepodnevnoj i prva tri sata i popodnevnoj smeni nema zakazivanja već su termini otvoreni danas se prekida, a ovaj režim zakazivanja pregleda trajaće tri meseca, nakon čega će uprava odlučiti na koji način će nastaviti sa radom.

Ovakav način zakazivanja važiće samo za službu zdravstvene zaštite odraslih, dok će ostale službe, poput pedijatrije i ginekologije, nastaviti sa dosadašnjim režimom rada, navodi dr Danije Cvetković, načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih.

S obzirom na to da je moguće da će linije call centra sada češće biti zauzete, doktorka Cvetković podseća da postoje još dva načina zakazivanja pregleda.

“Ukoliko pacijenti ne žele ili iz nekog razloga ne mogu da zakažu putem call centra, mogu to da urade i pozivanjem timske sestre lekara, ili da lično dođu i zakažu pregled kod timske sestre.”, dodaje dr Cvetković.

Ukoliko Nišlije ne znaju broj telefona timske sestre svog lekara, informaciju mogu da dobiju na broj telefona 503-666.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com