Ekonomija

Od 15. jula sa aerodroma “Konstantin Veliki” ka još 12 destinacija

“Air Serbia” od ponedeljka, 15. jula, počinje letove sa niškog aerodroma na 12 linija koje su proglašene linijama od javnog interesa. To znači da će putnici sa niškog aerodroma “Konstantin  Veliki” sada, uz postojećih 10 linija, leteti ka 22 destinacije u Evropi.

Prvi let sa niškog aerodroma najavljen je za 15.07. uveče, a u pitanju let na realiciji Niš- Nirnberg. Ostale linije će se uvoditi sukcesivno, a sve će biti uvedene do 4. avgusta.

Putnici sa niškog aerodroma leteće, osim do Nirnberga, još i do Frankfurta, Hanovera, Fridrihhalfena, Karlsruea, Salcburga, Rima, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Ljubljane i Tivta.

Letove koji su proglašeni za linije od javnog interesa država subvencioniše sa pet miliona evra.

Nove destinacije koje su uvedene od značaja su i razvoj turizma u Nišu, kažu u Turističkoj organizaciji Niš.

“Turistička organizacija Niš je spremna za promocije u gradovima ka kojima će se leteti”, kaže Uroš Parlić,direktor TON-a. “Obilazićemo grad po grad, mada sada u letnjoj sezoni, nije pravo vreme za promocije, ali radićemo digitalnu kampanju  preko interneta. Na jesen krećemo sa pravom promocijom grada Niša u svim ovim gradovima, a posebno u gradovima koji su za nas značajni i odakle nam dolazi najviše tursita”.

Statistika je pokazala da turista sve više ima u Nišu, a ono što posebno raduje jeste podatak da sve više ima stranaca.

“I dalje su na prvom mestu turisti iz zemalja u regionu. Na prvom mestu su su turisti iz Bugarske, na drugom mestu je Grčka, na trećem Slovačke, na četvrtom iz Kine, na petom iz Turske. Prema ovim podacima se i određujemo kada radimo kampanje”, kaže Parlić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com