Društvo

Očišćeni grafiti sa zgrade Pravnog fakulteta

Grafiti koji su ružili zgradu Pravnog fakulteta u Nišu očišćeni su i prema navodima iz JKP “Mediana” ovoj zgradi u kojoj najviše obrazovanje stiče naša omladina, vraćen je pređašnji sjaj. Ekipe ovog preduzeća neprekidno uklanjaju grafite sa javnih površina u Nišu, a sve sa jednim ciljem, da nam grad bude lepši i čistiji.

 

Da je našem gradu bila neophodna mašina za čišćenje grafita pokazali su mnogobrojni primeri. Na žalost oni niču neprekidno, ali na sreću, sada imamo čime da zgradama koje su značajne za naš grad vratimo izgled kakav su imale.

“Kako smo čistili Kej, severnu i južnu stranu, tako smo očistili još neke značajne zgrade u gradu kao što je ovog puta Pravni fakultet, zatim zgrada Pošte, Narodnog pozorišta… Pravni fakultet je očišćen od grafita, dobio jedan novi sjaj, a nama samo ostaje do po ko zna koji put apelujemo na naše građane da ne pišu po zidovima, da ih ne farbaju, da ukoliko žele da slikaju mogu, ali da to budu neki lepi murali u koordinaciji sa gradom”, istakao je direktor JKP “Mediana” Dragoslav Pavlović i dodao da to nikako ne trebaju da budu grafiti koji ruže naš grad.

Foto: JKP “Mediana”

Na koji način mašinom mogu da se očiste grafiti najbolje pokazuje primer čišćenja spomenika sestrama Baković. On je zaista pokazao da ne samo da je grafit očišćen, već je i ona bronzana statua zasijala posebnim sjajem.

“Čak su i kocke koje čine podlogu spomenika dobile svoju prvobitnu boju. Mašina je opravdala očekivanja, tako da ja mogu da najavim da kada završimo sa čišćenjem grafita ona će biti upotrebljena i za čišćenje granitnih kocki i podloga u samom centru grada”, najavio je Pavlović.

Spomenik sestrama Baković

Grad Niš planira da spomenike, koji su sve češće na meti vandala, zaštiti video nadzorom, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, a reagovala je na ovaj način nakon što su pre nekoliko dana navijači pre utakmice Radnički – Partizan, naružili  grafitima biletarnicu spomen kompleksa Ćele-kula i plavim sprejem isprskali spomenik sestrama Baković.

Foto: V. P.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com