Društvo

Očišćena kanalizacija, sledi saniranje Njegoševe ulice

Asfalt u Njegoševoj ulici u Nišu posle jače kiše koja je pala pre nekoliko dana ponovo je ispucao i propao, iako je ova ulica nedavno sanirana. Nezadovoljni meštani su zbog toga ovih dana mirno protestvovali. Kažu da pored toga što je ulegao asfalt i stvorio probleme na kolovozu, po prvi put je došlo do izlivanja kanalizacije u pojednim domaćinstvima. Oni ne optužuju nikoga za ovaj problem, ali zahtevaju da on bude rešen kako ne bi više morali da se suočavaju sa ovim problemom.

Kako kaže direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović došlo je do začepljenja kanalizacije, zbog čega nije mogla da primi veliku količinu padavina, pa je voda potkopala kanalizacionu konstrukciju.

„Potpuno je bila zatvorena cev, tako da je voda pod pritiskom prošla kroz šaht i potkopala ulicu“, kazao je Lović.

Da je problem izazvala začepljena kanalizacija potvrđuju i u JKP „Naissus“, čije su ekipe odmah po prijavi izašle na teren i snimile kanalizaciju.

„Kanalizacija je redovno čišćena i održavana. U jednoj tački došlo je do gomilanja veće količine građevinskog materijala nepoznatog porekla koji je zapušio kanalizaciju i zbog velike količine padavina došlo je do izlivanja. Kako se taj materijal tu našao još uvek se ne zna“, rekli su u JKP „Naissus“.

Ekipa JKP „Naissus“ odmah je pristupila vađenju materijala koji je zapušio kanalizaciju i u toku jučerašnjeg dana ona je u potpunosti očišćena.

Prema rečima Miloša Miloševića, zamenika gradonačelnika Niša, kvar će biti saniran u narednih nedelju dana, a mašine se već nalaze na terenu.

“Do havarije u Njegoševoj ulici je došlo zbog toga jer je došlo do zapušenja same kanalizacione mreže u kojoj se našao veliki komad betona iz meni nepoznatih razloga”, kaže Miloš Milošević, pomoćnik gradonačelnika Niša. “Ovak komad betona je u potpunosti zapušio kanalizacionu mrežu, to je stvorio veliki hidroulički pritisak i pucanje cevi usled velike količine vode za kratki vremenski period”, objašnjava Miloš Milošević.

Prema njegovom objašnjenju nakon toga je došlo do spiranja materijala ispod asfalta i došlo je  do ulegnuća samog asfalta.

Foto: A. S.

“JKP “Naisus” će  u potpunosti zameniti kanalizacionu mrežu. Inače, Njegoševa ulica nije rekonstruisana, ona je samo sanirana u jednom delu, a to ćemo uraditi i sada”, dodaje Milošević.

Građani su tokom protesta istakli  da nisu zadovoljni ni načinom na koji su radovi izvedeni.

“Moram da naglasim da su radovi izivedeni u skladu sa svim propisima, ali velika količina vode koja se našla između asfaltne konstrukcije i same kanalizacione mreže izazvala je pucanje asfalta. Apsolutno ne stoji činjenica da su radovi  urađeni neadekvatno već su to neke više sile na koje mi nismo mogli da utičemo”, istakao je Milošević.

Štetu su pretrpeli i građani u Cerskoj ulici u neposrednjoj blizini Njegoševe. Ljudima je voda poplavila  dvorišta i kuće, a pretrpljena je velika šteta.

“To je samo još jedna potvrda da se radi o vanrednim situacijama, da se u kanalizacionoj mreži našlo nešto što nije smelo da se nađe, a  obzirom da su i u drugim delovima grada ljudi pretrpeli štetu, tada smo, a sada apelujemo da se jave matičnim opštinama kako bi njihove komisije popisale nastalu štetu i kako bi grad tim ljudima pomogao i ublažio im pretrpljenu štetu”, kaže Miloš Milošević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com