Hronika

Očevidac tragedije: Dečak ubica je izašao iz kuće i bacao se po putu, jedva su ga zadržali

Stanovnici Niške Banje i dalje su u šoku zbog ubistva trinaestogodišnjek dečaka, a komšije kažu da su saznali da se tragedija dogodila kada je dečak koji je potegao nož izašao iz kuće i počeo da se “koprca” po putu.

 

“On je prešao nekih 50 metara i srušio se na asfalt. Udarao je o asfalt i rukama i nogama, valjao se po putu. Komšije su pritrčale nisu mogle da ga savladaju, koliko se koprcao. Jedva su ga držale kad je došla Hitna pomoć i dve doktorke. Kako su mu one prišle, on se umirio”, rekao je očevidac koji je želeo da ostane anoniman.

Prema njegovim rečima dečak je sve vreme ćutao, nije vikao dok se bacakao po asfaltu, a nije ni odgovorio na pitanje doktorica kako je.

“Posle dolaska doktorica on je sve vreme ležao nepomičan, kao da je mrtav. Stavili su ga na nosila, pa u vozilo Hitne pomoci. Nije se mrdao, ja sam pomislio da je umro. Sve se ovo dešava ja mislim zbog toga što su deca azdisala. Trebalo bi proveriti i drogu, mnogo mi je čudno ovakvo ponašanje”, rekao je jedan od komšija.

Stanovnica Niške Banje: Dečak koji je počinio zločin je gurnuo mog sina, ali je slučaj zataškan

Marija Petrović majka dečka koji takođe pohađa sedmi razred osnovne škole u Niškoj Banji i koji je pre tri godine imao konflikt sa dečakom koji je počinio zločin, kazala je da najnovija tragedija predstavlja još jednu opomenu svima nadležnima da odgovorno rade svoj posao i da se slučajevi vršnjačkog nasilja ne zataškavaju.

„Dotični dečak je posle škole, nedaleko od banjskog parka gurnuo mog sina i samo zbog toga što je krupan, moj sin nije pao i nije udario glavom u betonsku žardinjeru koja se nalazila iza njega. Njegova drugarica je sve to snimila sticajem okolnosti i ja sam se uverila da je zaista bilo vršnjačko nasilje. Nakon toga sam prijavila školi i kao roditelj, sa majkom dotičnog dečaka bila sam na sastanku kod direktora škole. Bili su tu i psiholog i pedagog i dve policajke. Na tom sastanku mi je prećeno da će i moje dete biti kažnjeno zbog nečega što se čulo na snimku i što je liličilo na psovku. Rečeno mi je da ima isti udeo u tom vršnjačkom nasilju“, kazala je Petrović.

Ona je kazala da joj je na tom sastanku ponuđena medijacija, ali da nije na to pristala

„Nakon toga su mi u školi obećali da će napraviti plan i program po kome će se to rešiti, da se dođe do adekvatnog rešenja. Nakon toga ni moje dete ni ja nismo bili pozvani od bilo kog stručnog lica. Taj slučaj je zataškan. Ja sam to dete viđala u parku kako priča samo sa sobom. Prijavljivala sam još neke situacije za koje sam saznavala iz priče svog maloletnog deteta.

Oglušili su se na sve to. Još neki slučajevi su ostali nerešeni u toj školi, istakla je Petrović.

Foto: B.LJ.

Prema njenim rečima, ona se obratila medijima jer smatra da ima moralnu obavezu kao roditelj da odreaguje i da javno iznese svoj stav.

„Ovo je opomena svima koji rade na tim funkcijama u školi da odgovorno rade svoj posao, ako nisu sposobni neka daju ostavke, ovo stvarno više nigde ne vodi. Imali smo maja meseca nemili događaj u školi u Beogradu, a sada sa decom koju odlično poznajemo. Naša deca su veoma uznemirena. Polovina ih je danas ostala kod kuće, nisu išli u školu. Niko nas nije od nadležnih ništa nije obavestio, nije našao za shodno da nas kontaktira, obavesti, daju uputstva dalja“, rekla je“, Petrović.

Foto: B.LJ.

U kobnoj tuči koja se dogodila na potkrovlju kuće u Niškoj Banji danas je ubijen 13-godišnji maloletnik, nakon što ga je vršnjak izbo nožem. Sve se odigralo u domu dečaka koji je osumnjičen da je zadao smrtonosne povrede svom drugaru.

Prema rečima očevidaca, u kući se u momentu tragedije nalazila baba dečaka koja je pozvala komšije i rekla da brzo dođu jer je neko mrtav.

Dečak koji je počinio zločin je nakon toga, po tvrdnjama komšija, izašao iz kuće, krenuo putem i posle 50 metara se srušio na zemlju. Udarao je nogama i rukama po asfaltu, bacakao se i okretao, zbog čega su dvojica komšija pritčala i pokušavala da ga umire.

Dečak se smirio tek nakon dolaska ekipe Hitne pomoći i potom je na nosilima ležao potpuno nepomičan.

Sve vreme ćutao je kao zaliven, nije jaukao, ni vikao, a nije ni odgovarao na pitanja doktorki.

Policajci i dalje ne dozvoljavaju pristup kući gde se zločin dogodio, a u toku popodneva intervenisala je i jedna ekipa Hitne pomoći.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni dečak bio je jedinac koga su roditelji dobili posle više godina braka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

14 Komentara

  1. E PA SAD I UBICI METAK U ČELO, PA DA SE NIKAD VISE NIKO NE SETI DA POMISLI NEKOG DA UBIJE!

  2. Gospode, sačuvaj ovu decu i njihove roditelje koji očigledno ne znaju šta pričaju. Kako škola, može da zaštiti nasilje van škole. Igrala se deca u parku… Pa roditelji, ne prebacuje loput, već uzmite svtav vaspitanja u svoje ruke. Dok država ne preduzme sankcije za roditelje ovo se neće smiriti. Roditelje nasilnika debelo kažnjavati, dok se dete ne dovede u red. Šta može škola, kad nastavnici nemaju prava da udalje učenika koji ometa čas?

    1. Ni riodtelji nesmiju vise djeci nista. A nisu sva djeca ista neke mozes vaspitati finim i mirnim putem a neki trebaju stogost a to pravo na stogocu je roditeljima oduzeto isto tako je oduzeto i uciteljima

      1. E zato se sve ovo dešava zato što su djeca uzela svoja prava a nama roditeljima naša prava ne razumem zašto policija navodno štiti djecu od roditelja ovim zakonom pa nijedan normala roditelj neće svoje dijete da bije na smrt ako je zaslužilo iz biće ga normalno a ne da ga ošteti moje dijete ako zasluži i kada zasluži ja ću ga izbiti za mene ovaj zakon ne važi i sve dok policija ovim zakonom štiti djecu ovo će se nastavljati isto ne razumijem da roditelji ovog djeteta što je ubilo nisu primjetili da se nešto dešava sa njihovim djetetom nije to tek tog dana se javilo kod njega žao mi je to dijete što je tako završilo žao mi je i njihovih roditelja i ovim putem želim da im izjavim saučešće i da im Bog da snage da sve ovo izdrže

  3. Jazavac, folirao da ima napade ne znam cega da bi zavrsio kod psihijatra ne na robiji…

  4. Strasno koliko su deca zla postala. Nemamo drzavu odavno, sistem ne funkcionise.
    Jedna stvar mi nije jasna, oni su se potukli prvo u dvoristu i umesto da onda ode svako svojoj kuci, oni u otisli u potkrovlje kuce ubice???

  5. Deca se vaspitavaju i kod kuce. Dakle, prvo roditelj vaspitava dete, a ne nastavnik. Ne moze škola da bude odgovorna za dešavanja van škole. A znamo svi da ima roditelja koji ne znaju šta će sa svojom decom i tako ih puste da rade šta žele. A i policija i Centar za socijalni rad nešto treba da rade, tako da se i njima valja prijaviti.

  6. Ni roditelji nemaju vise vlasti nad djecom ako zagalamis odma psihicno nasilje nedaj boze da plesnes po guzici krivicno ces odgovarati.Sniziti kaznu sa 14 god.na 10god da mogu krivicno odgovarati i vratiti vlast roditeljima i uciteljima.
    Zbog napredne tehnologije balavci odlaze predaleko…DJETINJSTVO JE NESTALO

    1. Dati roditeljima pravo da kući vaspitava decu kako smo i mi kao deca bili vaspitava od naših roditelja a školi dati pravo kao što je bilo u naše vreme.Dok god postoje ova sadašnja dečija prava ni mi a ni škola mesta ne možemo na zalost ruke su nam svima vezane.

  7. Zaboravili smo na Boga, bez Njega svašta može da se desi. Daj Bože da de probudi narod i jedni za druge da se molimo. Roditelji ne mogu sve da vide, al kad se mole (na poslu ili gde god da su) za decu , Bog će ih čuvati, i deca da se mole za roditelje. Blagoslovi Bože i čuvaj svu decu pa i moju. Amin

    1. Tako je nažalost Boga zaboravljamo svaka majka gde god da je i dete gde god da je može da zaštiti svoje dijete molitvom i tako što će kroz svoje misli da kaže neka te Bog čuva i Blagoslovi napraviti krst misleći na to dijete i zaštiti će ga a pored nje i Bog ja moju djecu svako jutro blagoslovom i pomislim pojedinačno na svako dijete kako koje izlazi iz kuće i napravim krst iza njih

  8. Ljudi uopšte nisu svesni toga koliko su škole nemoćne, a svaki put im je škola krivac za nasilje.
    Dok se ne vrate kazne, nema napretka. Danas u školi ne postoji više izraz KAZNA već isključivo MERA jer, kako kažu u Ministarstvu, škola je obrazovno-vaspitna ustanova, a ne kazneno-popravni dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com