Društvo

Očekuje se nov model za otplatu dugovanja za struju za socijalno ugrožene građane

Žitelji naselja 12. februar i ostali socijalno ugroženi građani kojima je struja isključena zbog dugovanja uskoro bi trebalo da dobiju nov model za otplatu, kaže zamenica gradonačenice Niša Dušica Davidović i dodaje da Grad pregovara oko rešenja ovog problema sa EPS-om i ministarkom Zoranom Mihajlović.

Koji model će biti usvojen još se ne zna, ali će se voditi računa o tome da rate ne budu velike.

“Ono što je problem to je da su žitelji naselja 12. februar potpisali jedan reprogram o isplati dugovanja pre godinu i po dana gde je mesečni iznos za izmirivanje tog duga nastalog u periodu od pre deset godina bio u mesečnom iznosu od 2.000 dinara, a uz taj iznos se plaćao i mesečni utrošak elektrečne energije. Da li zbog pandemije i vanrednog stanja ili nemogućnosti da na vreme dobiju materijalne pomoći jer su to uglavnom žitelji grada koji su socijalno ugroženi, oni nisu mogli da ispoštuju uslove koji se nalaze u tom ugovoru, pa je njima elektrečna energija iskučena”, kaže zamenica  gradonačelnice Niša Dušica Davidović.

Ona dodaje da je grad sada podneo novu inicijativu preko ministarke Zorane Mihajlović da se problem koji se sada pojavio reši i to ne samo za žitelje naselja 12.februar već za sve socijalne kategorije na teritoriji grada Niša.

“Videćemo koji će to model bit ii koliko će iznositi mesečni iznos. Dopis je preko Nacionalnog saveta za romska pitanja otišao prema ministarki i direktoru Elektrodistibucije Srbije i sada očekujemo njihov poziv i rešavanje ovog problema”, dodaje Davidović.

Naglašava da je jedna povratna informacija stigla i da su oni saglasni da se ovaj problem reši.

“Zamolil su da mi damo predlog kako će biti ispoštovan sledeći ugovor, a koji će žitelji ovih naselja kojima je isključena struja moći da poštuju i da na mesečnom nivou izmiruju svoja dugovanja”, dodala je Davidović.

Inače, nekoliko stotina građana je skoro mesec dana bez struje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Jel to važi i za ”meštane” naselja Crvena Zvezda koji redovno ne plaćaju struju, ili samo za nas obične smrtnike?. Pitam za drugara…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com