Društvo

Obustavljena obuka auto – školama na poligonu

Iako instruktori auto škola danima imaju dojavu da će im biti prekinuta obuka na poligonu, danas je to zvanična informacija.

U toku dana obavljen je sastanak vlasnika auto škola sa policijom. 

Instruktori ne smeju da izađu na poligon sa polaznicima zbog opasnosti da će im inspekcija napisati prijavu za nezakonit rad, kažu instruktori. Iz Grada poručuju da su upoznati sa problemom i da se uveliko rešava to pitanje.

obustava rada poligona u Nišu
Fali deo ograde; Foto: Niške Vesti

Poligon je nekad koristilo Auto moto društvo Rinčić, ali kako je zemljište sada u vlasništvu grada, nove ugovore vlasnici auto kuća treba da potpišu sa gradom.

“Pre nekoliko dana je počelo rušenje ograde oko poligona, a mi smo načuli da će obuka da stane sa radom jer mi bez te ograde ne ispunjavamo uslove za rad, što se upravo i desilo. Nadamo se da će doći do sporazumnog rešenja jer to dovodi u egzistenciju 120 porodica”, kazao je instruktor jedne niške auto – škole za Niške Vesti.

Kako nezvanično saznajemo, Grad je postao vlasnik parcele 9. januara ove godine.

“Zbog ovoga trenutno obuka u 37 auto škola staje, a pritom nas niko nije obavestio o tome i uvedeni smo u problem. Staju nam i obuke i ispiti. Nema polaganja i praktične obuke. Svi instruktori su danas obavešteni da prekinu svoj rad. Od trenutka kad smo izašli iz Policijske uprave, morali smo da obavestimo kolege na poligonu da ga napuste”, kažu iz auto škole.

U toku dana je iz gradske kuće stiglo obaveštenje da će ugovori sa vlasnicima auto kuća biti potpisani narednih dana, možda već za tri.

“Rađena je eksproprijacija parcele koja je javna namena po planu, autopijaca se izmešta, a grad postaje vlasnik prostora oko zidina Tvrđave koji će biti pretvoren u park. Policija traži da grad umesto AMD Rinčić potpiše ugovore sa auto-školama što ćemo mi narednih dana i uraditi. Auto škole ostaju tu na tom prostoru, dok se ne izgradi novi poligon na drugoj lokaciji. Nama su auto kuće bitne i mi ćemo da im pomognemo da se prevaziđe problem koji je nastao”, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski za Niške Vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. U normalnim zemljama u auto školi se poligon ne vozi. Poligon je potpuno nepotreban pošto poligon i gradu NE POSTOJI. Postoji gužva, zauzeti parkinzi i nekulturni vozači i sa tim kandidat treba da se suočava na obuci a ne da gubi vreme na poligonu. E moja agencijo za bezbednost. Poz iz Bayern od instruktora B u odlasku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com