Društvo

Obukom za knjigovodstvo lakše do posla. Podeljeni sertifikati polaznicima, interesovanje veliko

Polaznicima uspešno završene obuke za vođenje poslovnih knjiga dodeljeni su sertifikati u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Obuka je organizovana tokom decembra 2022. i januara 2023. godine u On line formatu i bila je namenjena nezaposlenim licima sa evicencije filijale koja su imala najmanje završenu srednju školu.

U prvoj grupi uspešno je završilo obuku 20 polaznika. Ona je trajala šest nedelja, odnosno 140 radnih časova, a oni koji su je završili nadaju se da će im pomoći u pronalaženju zaposlenja. Tokom izvođenja obuke polaznici su imali i novčanu naknadu od 20 hiljada dinara na mesečnom nivou.

„Tokom obuke stekli su određena znanja kada su u pitanju principi i elementi knjigovodstva i računovodstva, vođenje poslovnih knjiga, dvojno knjigovodstvo, e-knjigovodstvo, izrada budžeta firmi, praktično sve ono što sa čim kasnije mogu da se susretnu kada se budu zaposlili u nekoj kompaniji i radili knjigovodstvene poslove“, izjavio je Boban Matić, direktor niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Interesovanje je bilo veliko, pa će u drugoj grupi obuke za vođenje poslovnih knjiga će učestvovati 74 polaznika. NSZ je prethodno organizovala i onlajn obuke za digitalni marketing i obuke za osobe sa invaliditetom.

Foto: V.Milićević

Maja Ilić, po struci birotehničar, zahvaljujući ovoj obuci dobila je ponudu za stručno osposobljavanje za računovodstvo i knjigovodstvo.

Maja Ilić

„Bila sam oduševljena kada sam saznala za ovu obuku, krenula sam na kurs i jako sam zadovoljna jer sam dobila sertifikat. Zahvaljujem se Nacionalnoj službi što izlazi u susret svima koji nemaju posao i nudi im neka nova znanja i nove prilike za zaposlenje. Zahvaljujući njima dobila sam ponudu za stručno osposobljavanje za računovodstvo i knjigovodstvo“, kaže Maja Ilić.

Milica Stanković je završila prirodno-matematički smer u gimnaziji i nije imala iskustva sa knjigovodstovom, kaže da je poziv dobila od svog savetnika.

Milica Stanković

„Smatram da je u današnje vreme neophodna širina i znanje iz svih oblasti. Kurs je bio organizovan onlajn, što je meni jako odgovaralo, s obzirom na to da imam malu decu kod kuće. Svidelo mi se, mogla sam da vraćam unazad predavanja, odlično je organizovano jer su bili dodatni testovi nakon svake oblasti, što nam je omogućilo da proverimo svoje znanje. Obuka se sastoji iz tri dela i testova nakon svake oblasti. Sva tri sam uspešno položila i nadam se zapošljenju“, rekla je Milica Stanković.

Trenutno je na listi Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Niš 29.420 aktivnih tražioca zaposlenja, što je 10 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. U gradu Nišu je 19.629 nezaposlenih, što je skoro 13 odsto manje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Znači- podrška priučenim “stručnjacima”…. Daleko ćemo da doguramo kad nam ovakve kursadžije budu vodile knjige. Napre-DNO.

  2. Šta vrede ti sertifikati kada ne mogu se upisati u registar pruzaoca racunovodstvenih usluga . Što ljudima ne objasnite da ni jedan sertifikat ne valja pa cak ni diplome fakulteta koliko su dobri sertifikati Saveza i Kora
    I da će opet plaćati

  3. Šta vrede ti sertifikati kada ne mogu se upisati u registar pruzaoca racunovodstvenih usluga . Što ljudima ne objasnite da ni jedan sertifikat ne valja pa cak ni diplome fakulteta koliko su dobri sertifikati Saveza i Kora
    I da će opet plaćati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com