Društvo

Obuka za 200 vatrogasaca

Ministarstva unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 200 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica na koji se zainteresovani mogu prijaviti do 9. aprila.

Pravo učešća na konkursu imaju lica koja ispunjavaju koja su državljani Republike Srbije, da imaju najmanje godinu dana prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, da nemaju manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa, da imaju završenu srednju školu, i da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Pored navedenih uslova potrebno je da lice poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C“ kategorije i da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti.

Pravo učešća na konkurs imaju i lice koja poseduju važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nisu položila vozački ispit „C“ kategorije, ali pod uslovom da ovaj ispit polože u roku od 1,5 godine od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Tekst i bliže uslove konkursa možete naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com