Ekonomija

Obuka o preduzeništvu za nezaposlene u Svrljigu

Regionalna razvojna agencija „Jug“ pozvala je nezaposlena lica sa područja opštine Svrljig da se prijave za obuku kojom će unaprediti svoje znanje iz oblasti preduzetništva.

Tokom edukacije polaznici će moći da saznaju nešto više o definisanju poslovne ideje, prvim koracima i pravnim aspektima biznisa, o izradi Biznis plana, porezima i doprinosima koje plaćaju preduzetnici i ekonomskoj motivaciji za preduzetništvo.

Obuka će omogućiti polaznicima da provere opravdanost svoje poslovne ideje, sagledaju prednosti i rizike preduzetništva, spoznaju svoje preduzetničke sklonosti, informišu se o postupku registracije i aktuelnim zakonskim propisima i izrade biznis plan. .

Nezaposleni, koji nakon uspešno završene obuke odluče da realizuju svoju poslovnu ideju, mogu da konkurišu za subvenciju za samozapošljavanje kod Nacionalne službe za zapošljavanje i Fonda za razvoj.

Prijava za obuku može se podneti elektronskim putem na mejl jelena.radojkovic@rra-jug.rs, ili putem telefona na broj 062/667002.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com