Društvo

“Obuci novi život”: Nišlijka prikuplja benkice za porodilište. Da nam predivne bebe ne budu u pocepanim benkicama!

Nišlijka Vladana Stojanović rešila je da pomogne niško porodilište i krenula u akciju sakupljanja benkica. Nije joj je bilo teško da dođe na ovu ideju jer i sama očekuje prinovu i za koji mesec će se naći u porodilištu.

Odlučila je da sakuplja benkice za bebe koje će donirati porodilištu, akciju je nazvala ‘’Obuci novi život’’, a samo za nedelju dana prikupila je oko 400 benkica. Vladana pomaže i mamama kojima je potrebna garderoba za decu, krenula je i sa akcijom “Mama za mamu”.

‘’Na ideju sam došla tako što sam, vodeći sina koji je sada pošao u školu, kontaktirala sa ostalim mamama čije su se setre, drugaricem priajteljice ili komšinice porađale ove godine ili poslednjih par godina. Sve one su mi pokazivale slike beba koje su izgledale jako tužno jer su na svim sličicama predivne bebe u pocepanim benkicama. I njima bilo teško zbog toga, i stalno su ponavljale da je žalosno da na svojim prvim fotografijama bebe budu u pocepanim benkicama. Čula sam da je pre par godina bila neka donacija i to mi je dalo ideju da nešto slično uradim i ja’’, kaže Vladana Stojanović.

Dodaje da benkice u porodilištu moraju stalno da se obnavljaju jer je to potrošni materijal, često se peru jakim deterdžentima zbog higijene, mašine su stare i benkice se lako cepaju.

‘’Nisam očekivala da za ovako kratko vreme prikupim ovaj broj benkica, ali se veliki broj mama odazvao mom pozivu. One dođu do moje zgrade, pozvone, izađem, uzmem paket. Pridržavamo se svih mera zaštite od korone, a broj benkice je iz dana u dan sve veći’’, kaže Vladana.

Dodaju da u Nišu još nekoliko žena prikuplja benkice na ovaj način. Uspostavile su međusobni kontakt i sada se dogovaraju da sve zajedno krenu dalje.

‘’Benkice porodilištu predajamo 25.decembra i najiskrenije se nadam da ćemo do tada prikupiti oko hiljadu komada’’, kaže Vladana.

Vladana je pokrenula još jednu akciju, Mama za mamu. Pozvala je da joj se jave mame koje žele da poklone garderobu, kako i mame kojima je garderoba potrebna.

‘’Ovu akciju sam pokrenula pre tri dana i već mi se javilo 17 mama za pomoć, a među njima ima i samohranih mama. Spojila sam ih sa mama koje poklanjaju stvari, one su se dogovirle na opšte zagovoljstvo svih”, objašnjava Vladana.

I tako ova mlada Nišlijka svojim humanitarnim akcijama pomaže, što porodiluštu, što mamama. Najvažnije je da u ova sumorna vremena kada kada smo bombardovani samo lošim vestima, ona uspeva da izmami osmehe na licima mnogih, a posebno se to odnosi na mame.

Svi koji žele da se pridruže Vladani u pomognu joj u njenim humatiranim akcijama mogu da je potraže preko fejsbuka ili instagramu Vladana_90. Benkice za porodilište prikupljaće do 25. decembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Da li mogu benkice i svedske pelene koje su oprane samo, mozda cak nisu ni koriscene?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com