Lica Niša

Obrušio se još jedan deo puta u naselju Gabrovac. Do sada samo obećanja, ali ne i rekonstrukcija

Već skoro godinu dana, meštani sela Gabrovac muku muče sa glavnom saobraćajnicom, ulicom Pobede. Dobili su samo obećanja, a od tada samo se još jedan deo puta obrušio. Radi se o ulici koja se proteže od naselja Gabrovačka reka, prolazi kroz naselje Gabrovac i završava se nešto iznad manastira svete Trojice, preciziraju stanovnici koji su se obratili redakciji Niških Vesti.

Problemi klizista na ovom putu dugogodišnji je problem stanovnika Gabrovca i Gabrovačke reke. Centar naselja Gabrovac od centara grada Nisa udaljen je samo 5-6 kilometara, svim stanovnicima naselja je nejasno zašto je za njih bitna i jako frekventna saobraćajnica decenijama zapuštena.

“Trenutni problem, pored svih ostalih sa tom saobraćajnicom, je što je sada i javni autobuski saobraćaj ukinut od centra naselja Gabrovac do manastira. Od centra do manastira je par kilometara i na tom delu puta postoji veliki broj kuća i stanovnika kojima je autobus osnovno prevozno sredstvo. Sada su zbog dodatnog oštećenja glavnog puta ti stanovnici uskraćeni da koriste javni provoz”, kažu Gabrovčani.

Put je u vema lošem stanju, u jednom delu nije siguran za saobraćaj, a sa druge strane ovom saobraćajnicom svakodnvno prolazi veliki broj autmobila, kamiona i autobusa.

“Dobili smo obećanja da će saobraćajnica biti rekonstruisana, ali i urađena kanalizacija i za sada od toga ništa”, ističu.

Posebno je, upozoravaju, problem za školsku decu, koja pešače po dva kilometra do centra sela kako bi stigla do autobusa, a još je teže kada se dete razboli, a porodica nema sopstveni prevoz.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com