Politika

Obradović u Nišu promovisao ideju porodične Srbije i bojkota izbora, potpisivana peticija protiv migrantske politike

Članovi Srpskog pokreta Dveri, na čelu sa predsednikom Boškom Obradovićem i potpredsednicom Tamarom Kerković, danas su ispred “Kalče” predstavili građanima Niša, kako su istakli, ideju porodične Srbije i bojkota izbora. Pored toga, na štandovima, građani su mogli da potpišu i peticiju, kako je navedeno, protiv migrantske politike vlasti.

“Promotivni karavan Srpskog pokreta Dveri, pod nazivom “Oslobođenje”, tri dana će boraviti na jugu Srbije. Danas smo u Aleksincu i Nišu, a sutra idemo u Leskovac i Prokuplje i u petak smo u Pirotu, Zaječaru i Boru i na taj način zaokružujemo karavan ovde na jugoistoku Srbije. Već više od sedam dana smo na terenu, bili smo u preko deset gradova i opština i cilj nam je da obiđemo svaki okrug, grad i opštinu i da sve upoznamo sa našom idejom porodične Srbije”, izjavio je Boško Obradović.

On je kazao da je cilj i da upoznaju građane sa time ko su članovi Dveri.

“O nama možete čuti u medijima samo negativne stvari. Mi želimo na ovaj način da se, u razgovoru sa građanima, bolje upoznamo i da ljudi iz prve ruke, direktno od nas saznaju ko smo mi”, kazao je Obradović.

Foto: P. V.

Obradović je rekao da karavan nema za cilj samo kritiku vlasti i objašnjenje zašto bojkot, već tako žele i da predstave šta je alternativa i koji je njihov program. Jedna od stvari je i Rezolucija Srpskog pokreta Dveri o migrantskoj politici vlasti.

“Mi smatramo da je politika prema migrantskoj krizi krahirala i da hitno mora da se menja. Imamo sve veći broj problema sa migrantima, koji protivzakonito prelaze granicu naše države i ulaze na teritoriju Srbije. Mi smatramo da na isti način kako su to rešile zemlje iz EU, poput zemalja iz Višegradske grupe, Mađarske, Slovačke, Češke ili Poljske i mi ovde u Srbiji treba da zaštitimo državne granice. Migranti koji dođu u Srbiju ostaju zaglavljeni ovde, jer ne mogu do željene destinacije u zapadnoj Evropi. Ne mogu napred, ne mogu nazad”, izjavio je Obradović.

Foto: P. V.

Obradović se osvrnuo i na “Mali Šengen” za koji je istakao, da je po njegovom mišljenju, mnogo logičnije uspostavljanje boljih veza i veće integracije sa Republikom Srpskom i Crnom Gorom.

Predsednik Srpskog pokreta Dveri govorio je i o predstojećim izborima.

“Mi se zalažemo da se ovi izbori odlože, da dođe do sporazuma između vlasti i opozicije o fer i poštenim izbornim uslovima. Da ti izbori budu održani nakon devet meseci, a da u međuvremenu bude formirana jedna tehnička, prelazna vlada, koja bi garantovala sprovođenje tog sporazuma i fer i poštenih izbora”, kazao je Obradović.

On je na kraju pohvalio potpredsednicu Tamaru Kerković i istakao da je GO Srpskog pokreta Dveri u Nišu jedan od najaktivnijih u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com