Virus Korona

Obolelo 15 korisnika Gerontološkog centra

Prema zvaničnim informacijama niškog Instituta za javno zdravlje, koronavirus ponovo je otkriven u Gerontološkom centru Niš.

Od te bolesti obolelo je 15 korisnika i petoro radnika centra. Oboleli su uglavnom korisnici koji imaju više od 70 godina i imaju pridružene druge bolesti. Direktor Instituta za javno zdravlje Miodrag Stojanović izjavio je za Politiku da je petoro korisnika prebačeno na bolničko lečenje i to troje u kovid bolnicu stacionara “Radon” u Niškoj Banji, a dvoje u kovid bolnicu Univerzitetskog kliničkog centra Niš.

Prema njegovim rečima, desetoro korisnika nalazi se “crvenoj zoni” Gerontološkog centra. Stojanović je kazao da su svi korisnici u stabilnom stanju i niko nije životno ugrožen. Gerontološki centar preuzeo je sve mere, testirani su svi korisnici i zaposleni i preduzete mere da se virus dalje ne širi.

Za sada nije poznato kako je korona virus ponovo dospeo u Gerontološki centar koji trenutno ima 199 korisnika. Prošle godine je od korona virusa u toj zdravstvenoj ustanovi obolelo 135 korisnika i 15 zaposlenih, a preminula su 52 korisnika. Direktor ustanove u vreme izbijanja epidemije Milan Stevanović uhapšen je sredinom 2020. godine zbog nepostupanja po zakonskim propisima predviđenim za slučaj izbijanja epidemije. Stevanović je izašao iz pritvora krajem prošle godine, a suđenje još nije počelo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com