Zdravlje

Oboleli od hronične leukemije u Nišu dobili neophodan lek

Oboleli od hronične mijeloidne leukemije u Nišu, koji su bez terapije ostali pre dva i po meseca, dobili su ove nedelje lek “Tasigna”, potvrdilo je Udruženje koje okuplja obolele od te bolesti.

Udruženje za pomoću lečenju hronične mijeloidne leukemije Srbije podnelo je 19. novembra opomenu pred utuženje Kliničkom centru Niš i tadašnjem direktoru te ustanove Zoranu Radovanoviću jer nisu obezbedili neophodne lekove za pacijente iz tog grada.

U opomeni je navedeno da Komisija za odobravanje hematoloških lekova Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) redovno odobrava lekove i pacijentima iz Niša, čime hematologija Kliničkog centra redovno i uredno obavlja svoj deo posla, ali je problem što Klinički centar ne nabavlja potrebne lekove.

Uz upozorenje da uskraćivanje terapije dovodi do progresije bolesti i neizvesnog ishoda lečenja, udruženje je najavilo da će, ukoliko Klinički centar ne obezbedi lekove, podneti tužbu za nečinjenje da se lek nabavi.

Vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra Niš Zoran Perišić, potvrdio je početkom nedelje da postoji problem sa nabavkom lekova za obolele od hronične mijeloidne leukemije i najavio da će problem biti rešen za pet do sedam dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com