Društvo

Obnovljena saradnja Niša i Kurska

Gradonačelnik ruskog grada Kurska Igor Kutsak uputio je zvanično pismo gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski kojim se obnavljaju bratski odnosi dva grada posle 16 godina od potpisivanja sporazuma o saradnji, saopšteno je na sajtu Grada.

Pismo gradonačelnika Kurska je potvrda prihvatanja saradnje u oblastima društvenog života dva grada o kojima su vođeni razgovori tokom susreta dve delegacije.

Foto: Grad Nis

Dragana Sotirovski je prvi gradonačelnik Niša koji je zvanično posetio Kursk, grad poznat po slavnoj istoriji. Bitka kod Kurska u istoriji ratovanja i jedna od najznačajnijih savezničkih pobeda tokom 1943. godine.

U Kursku je održan dvodnevni privredni skup koji je okupio delegacije iz celog sveta na kome su predstavljeni oblačinska višnja, industrijska zona Niša, Naučno-tehnološki park, naš obrazovni sistem, turistički potencijali grada i okoline, kao i kulturno nasleđe Niša i okoline.

Foto: Grad Nis

Bila je to prilika za povezivanje privrednika iz Niša i okoline sa kurskom komorom.

Domaćini su izrazili posebno interesovanje za NTP i za saradnju sa niškim školama. Delegacija Niša obišla je školu koja je „grad u gradu“ sa bazenom, fiskulturnim salama, savremeno opremljenim kabinetima.

U njihovoj Gradskoj kući čuvaju se pokloni bratskog Niša i Užica. Tokom boravka naše delegacije, vođeni su razgovori sa visokim zvaničnicima Turske, Indonezije, Portorika i Belorusije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com