Servisne

Obnovljena horizontalna signalizacija u Dušanovoj ulici

Nadolazeći dani prolećnih temperatura u gradu pružili su mogućnost JКP „Parking servis“ – Niš da i pre sezone obnovi kompletnu horizontalnu saobraćajnu signalizaciju u ulici Cara Dušana.

 

“Nakon višebrojnih zahteva građana da se horizontalna signalizacija u ovoj ulici što pre vrati u prvobitno stanje, napokon su stečeni uslovi da ove zahteve ispunimo i pre vremena”, rečeno je u ovom preduzeću.

Foto: JKP “Parking servis” Niš

Ulica Cara Dušana je jedna od najprometnijih ulica u gradu, sa visokim stepenom frekvencije saobraćaja tokom čitave godine, zato je trebalo efikasno obeležiti sva parking mesta, pešačke prelaze, središnje linije, kao i ostale oznake na kolovozu i trotoaru i u što kraćem roku osloboditi ulicu za neometani protok saobraćaja.

Foto: JKP “Parking servis” Niš

Ekipe Parking servisa su u toku jučerašnjeg dana brzim i kvalitetnim radom uspele da ovaj poduhvat ispune. Potez od Obrenovićeve ulice do ulice Mije Petrovića kada su u pitanju oznake na putu sada ima potpuno novi sjaj.

Foto: JKP “Parking servis” Niš

Za obeležavanje puteva specijalnim bojama potrebni su i specijalni uslovi. Pored mnogobrojnih uslova, temperatura same površine na koju se nanosi putarska farba mora biti adekvatna kako bi se boja što kvalitetnije vezala za asfalt i samim tim imala duži vek trajanja. Iz tih razloga se obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije u ovom periodu godine izvodi najčešće tokom dana, s obzirom na to da su noću temperature još uvek izuzetno niske za ovu vrstu radova, kazali su u ovom preduzeću.

Foto: JKP “Parking servis” Niš

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com