Društvo

Obnova krovova, fasade i liftova zgrada uz pomoć Grada

Info dan za upravnike stambenih zajednica povodom Javnog poziva za bespovratno sufinansiranje aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrada održan je danas u Oficirskom domu. Najveći problem koji muči stanare zgrada jesu oronule fasade, a najčešći krovovi koji prokišnjavaju.

“Danas smo organizovali Info dan kako bi okupili upravnike stambenih zajednica i odgovorimo na pitanja po pitanju investicionog održavanja zgrada. Svedoci smo da poslednjih 40 godina nije ulagano u stambene zajednice, kao posledica toga nastale su i oronule fasade i gubitak toplote u našim domaćinstvima, krovovi koji prokišnjavaju i neispravni liftovi. Stanari mogu sami da sakupe neophodnu dokumentaciju ili je mogu potražiti po službenoj dužnosti”, kazao je Ivan Pavlović iz KLER- a.

Profesionalna upravnica više zgrada, Violeta Đorić ističe da samo sanacija krova košta oko milion dinara, lifta gotovo za polovinu više, a fasada i više miliona.

“Samo srce lifta, kablovi, motor košta milion dinara, a kabina preko četri stotine hiljada, što je ogromna suma za stanare, a pritom i opasnost za njihov život. Stanari skupljaju novac za tekuće održavanje, ali to nije dovoljno za neku važniji investiciju jer sanacija krova košta oko milion dinara”, navodi ona.

Prijave na konkurs neophodnu dokumentaciju mogu preuzeti na sajtu Grada Niša i KLER-a i na šalterima Jedinstvenog upravnog mesta u Nikole Pašića.

Konkurs je otvoren do 22. februara, a pravo učešća imaju registrovane stambene i stambeno-poslovne zajednice.

Za konkurs je opredeljeno 30 miliona dinara iz budžeta Grada.

Dodatne informacje mogu se dobiti putem mejla stanovanje@gu.ni.rs ili telefona 018/504 658.o

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com