Društvo

Obnova crkve u Pasjači

Privode se kraju radovi na crkvi Svetog Dimitrija u selu Pasjača. Do sada je sanirana vlaga koja se pojavila u crkvi, a rekonstruisan je i temelj crkve. To je prvo ulaganje u ovaj verski objekat nakon 20 godina.

Osim crkve sanirani su i prateći objekti, koji će služiti meštanima sela Pasjača. Stanovnici ovog sela prostor oko crkve koriste kao izletište i ovde proslavljaju litije dva puta godišnje.

Opština je ove godine izdvojila sredstva za uređenje ckvi u Malči, Donjem Matejevcu, Gornjoj Vrežini, Pasjači, kao i za crkvu Svetog Pantelejmona.

Gradska opština Pantelej izdvojila je milion i po dinara iz skromnog budžeta koji imamo predviđen za verske objekte“- istakao je Bratimir Vasiljević predsednik Gradske opštine Pantelej.

Opština Pantelej na svojoj teritoriji ima dva manastira i dvanaest crkava iz različitih epoha što predstavlja potencijal za verski turizam.

Tekst je deo projekta «Upoznajte Pantelej» koji je podržan od strane GO Pantelej u okviru raspodele sredstava za finansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2017.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com