Virus KoronaZdravlje

Objekti ugostitelja koji uporno ne poštuju mere biće zatvoreni

Ni milionske kazne nisu urodile plodom da pojedini ugostitelji poštuju propisane mere. Neprekidno se oglušuju i kada je propisana distanca u pitanju, ne poštuju ni radno vreme, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Ona je epidemiološku situaciju u Nišu okarakterisala kao nepovoljnu i promenljivu.

U Nišu se dnevno registruje između pet i 15 novoobolelih od covid-19, a posebno zabrinjavaju ugostitelji koji i pored ponovljenih kazni ne poštuju zaštitne mere, rekla je gradonačelnica Niša i komandant Štaba za vanredne situacije Dragana Sotirovski. U odnosu na druge gradove u Srbiji možemo da kažemo da smo dobri, ali u odnosu na opšte stanje, situacija nije povoljna.

“Grad sa Ministarstvom zdravlja traži model na koji način da privremeno zatvori ugostiteljske objekte koji imaju ogroman broj kazni, ali i dalje ne poštuju epidemiološke mere, radno vreme, držanje distance, nošenje zaštitnih maski. Oni jednostavno teraju inat. Svakoga dana, ili svakog vikenda jedni te isti vlasnici se vrlo neodgovorno ponašaju prema našem stanovništvu. Pojedini ugostiteljski objekti već imaju kazne veće od dva, tri miliona dinara i to im nije bilo dovoljno da se pridržavaju određenih mera”, izjavila je Sotirovski i dodala da njiovo ponašanje više ne može da svrsta ni u želju da zarade.

Ova situacija sada je ono što nam se dešavalo pre dve nedelje. Kako trenutno sprovodimo mere znaćemo za dve nedelje. Maske su neophodne i na otvorenom i zatvorenom prostoru, toga treba da se pridržavamo svi, apelovala je gradonačelnica i podsetila da zbog se upravo zbog nestabilne epidemiološke situacije ponovo otvara privremena kovid bolnica u Hali “Čair”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com