Društvo

Objedinjeni protest meštana Delijskog visa, ne odustaju od zahteva

Stanovnici naselja Delijski vis održali su još jedan protest, jer su, kako kažu, prepušteni sebi. Na objedinjenom protestu jedna grupa stanovnika traži asfalt i atmosfersku kanalizaciju koji nedostaju u mnogim ulicama, dok drugi zahtevaju da se na mestu gde je nekada bila samoposluga, ponovo otvori prodavnica koja će biti u funkciji.

Foto: J.J

Milan Spasić, predsednik udruženja Radne akcije Delijski vis istakao je da se njihovi zahtevi osnovne potrebe građana i da traže market, poštu, apoteku, ambulantu, sve bi to moglo da stane u 650 kvadrata nekadašnje samoposluge.

Dejan Vučković, žitelj Delijskog visa istakao je da su na sastanku sa gradonačelnicom dobili obećanje da će se u nakraćem roku ulice asfaltirati.

“Naš stav je da se protest neće zaustaviti dok se ulice ne završe. Dosta je bilo obećanja, pogotovu sada pred izbore. Kad završite ulice, protesti prestaju”, poručuje Vučković.

Samoposluga „9.maj“ kod Bogolsovije je napuštena i sva je oronula. Zgrada pripada Gradu. Ima upotrebnu dozvolu i celikupnu drugu dokumentaciju, ali, nažalost, prokišnjava i propada.

Naselje Delijski Vis ima oko 20.000 stanovnika. Do najbliže pošte, apoteke ili ambulante pešače oko dva kilometra. Objekat je veliki i pokrio bi potrebe građana. Potrebna je samo dobra volja, smatraju stanovnici.

Stanovnici Delijskog Visa razgovarali sa gradonačelnicom. Nezadovoljni ishodom najavljuju novi protest

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Да ли “грађани ” Делијског висА имају свог Председника Савета грађана , одборника СО и Скупштине Града ?!
    Да ли комуницирају са њима ?
    Како су их бирали ,? Посредно или непосредно !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com