Društvo

Objedinjena naplata šalje preko 100.000 uplatnica za podršku programa nemenjenih deci, mladima i porodicama u riziku

Uplatite koliko želite!

Ovih dana na adrese 110.000 domaćinstava u Nišu stići će uplatnica JKP Objedinjena naplata Niš čijim popunjavanjem, u iznosu koji sami odaberete, pružate dugoročnu podršku radu SOS Dečijih sela Srbija i realizaciji programa namenjenih deci, mladima i porodicama u riziku.

Fondacija SOS Dečija sela Srbija brine o deci i mladima bez roditeljskog staranja. Kroz SOS Dečije selo Kraljevo, Centre za podršku porodicama u Nišu, Obrenovcu i Beogradu, kao i Centar „Jaki mladi“, tokom 2019. godine, pružili su pomoć za ukupno 1596 dece, 3062 mladih i 400 odraslih osoba širom Srbije.

„Centar za podršku porodici „Putokaz“ u Nišu osnovan je 2014. godine kako bi se pružila pomoć najugroženijim niškim porodicama. U proteklih sedam godina uspostavili smo uspešnu saradnju sa velikim brojem institucija i organizacija u Nišu. To su pre svega ustanove socijalne zaštite – Centar za socijalni rad i Centar za porodični smeštaj i usvojenje, zatim osnovne i srednje škole na teritoriji grada Niša, zdravstvene ustanove (Dom zdravlja i Institut za javno zdravlje), ali i Centar „Zvezda“ koji u okviru svog projekta „Kuća mogućnosti“ radi sa mladima koji su izašli iz alternativne brine, i u saradnji sa SOS Centrom mladima pruža pomoć u osamostaljivanju i zapošljavanju.

“Kroz naš Centar za podršku porodici do sada smo pomogli više od 1500 niške dece i 260 marginalizovanih porodica, pružajući im podršku u skladu sa njihovim realnim potrebama. Kroz individualni pristup, rad i razvoj, niški roditelji dobili su priliku da obezbede odgovarajuću brigu i osnovne uslove za život svoje dece. Na ovaj način „Putokaz“ pomaže porodicama da ostanu zajedno, odnosno da se deca ne odvajaju od roditelja. Osnaživanjem roditeljskih veština povećavamo kvalitet života kako dece i porodice u celini,“  rekla je Milica Mitrović, koordinator Centra za podršku porodici „Putokaz“ iz Niša.

Niški Centar za podršku porodici pruža i pomoć pri zapošljavanju, očuvanju zdravlja, materijalnu pomoć, kao i podršku učenju i obrazovanju. Njegov osnovni zadatak i cilj je da osnaži i ojača porodice, podstakne ih da maksimalno koriste svoje snage i zahvaljujući sopstvenim kapacitetima prevaziđu probleme, izađu iz krize i obezbede deci adekvatan nivo brige i staranja.

Podršku u ostvarivanju ovih ciljeva Centru za podršku porodici „Putokaz“ pružaju ustanove socijalne zaštite, obrazovanja i lokalne samouprave, sa kojima godinama unazad odlično sarađuje.

Kako bi ovaj važan Centar nastavio da stvara srećne i stabilne porodice, a samim tim i bolje društvo, potrebna mu je i vaša pomoć. Popunjavanjem uplatnice koja će stići uz uplatnicu JKP Objedinjena naplata Niš, pružate dugoročnu podršku radu SOS Dečijih sela Srbija i realizaciji svih njihovih programa za decu i mlade bez roditeljskog staranja, kao i porodice u riziku.

Više informacija o radu SOS Dečijih sela Srbija pronađite na: www.sos-decijasela.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Обједињена наплата пљачка народ тужбама и ради за адвокате а не за народ и нашу децу! Лопови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com