Društvo

Objavljeno uputstvo za dobijanje gradske karte

Na zvaničnom gradskom sajtu objavljeno je uputstvo za dobijanje gradskih karata koje obezbeđuju besplatnu vožnju auto-putem oko Niša, od naplatne rampe kod Malčanske petlje do naplatne rampe kod Kazneno-popravnog zavoda.

U uputstvu je istaknuto da pravo na gradsku kartu imaju građani sa prebivalištem na području jedne od pet niških opština koji su vlasnici vozila prve kategorije, registrovanog u Nišu.

Vozilo prve kategorije je motorno vozilo sa dve osovine i visine jednake ili niže od 1,3 metra i kombi vozilo sa dve osovine ukupne visine jednake ili niže do 1,9 metara, čija najveća masa ne prelazi 3.500 kilograma.

Pravo na dobijanje Gradske karte ostvaruju i članovi porodičnog domaćinstva koji imaju prebivalište na adresi vlasnika vozila, pod uslovom da lice na koje glasi gradska karta poseduje vozačku dozvolu.

Za dobijanje gradske karte neophodno je popuniti onlajn obrazac i priložiti fotokopiju lične karte (za lične karte sa čipom, odštampani podaci), odštampane podatke iz saobraćajne dozvole, fotografiju podnosioca zahteva, rezolucija 450×530 px. Sva dokumenta se prosleđuju elektronski.

Zahtev se upujuće Javnom preduzeću „Putevi Srbije“, na čijoj zvaničnoj internet stranici se nalazi onlajn obrazac (www.putevi–srbije.rs u odeljku PUTARINA / GRADSКE КARTE / GRADSКE КARTE NA TERITORIJI GRADA NIŠA.)

Građani koji nemaju pristup internetu mogu se obratiti gradskom uslužnom centru u Nišu, u ulici Nikole Pašića br. 24, gde će ovlašćeno lice zahtev poslati umesto njih. Gradska karta izdaje se za period od tri godine. Nakon isteka roka važenja, gradska karta se zamenjuje ili se produžava.

JP „Putevi Srbije“ dostavljaju korisniku gradsku kartu putem pošte na adresu iz lične karte.

Za sva pitanja korisnika i dodatne informacije o uslovima izdavanja i korišćenja Gradske karte, građani Niša mogu kontaktirati Кorisnički centar Sektora za naplatu putarine, pozivom na besplatni broj 0800111004.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com