Kultura

Objavljen roman „Crne šamije kao milosti”

Nišlija Jugoslav Arsenijević objavio je svoj prvi roman „Crne šamije kao milosti”. Radnja romana smeštena je na severu Crne Gore i Kosovu i Metohiji, zasnovana na istinitim likovima i događajima.

Roman pripoveda o tri velike srpske tragedije, o zločinu u selu Velika u Crnoj Gori 1944. godine, Golom otoku, ubistvu Branke Đukić iz sela Meteh u Crnoj Gori 1975. godine.

Podesetimo, Branka Đukić (1956-1975) je bila osamnaestogodišnja učenica koja je 1975. iz pištolja ubijena od strane dvojice Albanca, nakon što su pokušali da je siluju. Slučaj je privukao veliku pažnju javnosti i izazvao velike kontroverze u jugoslovenskom društvu. Tokom suđenja, Brankin otac Rade Đukić je iz pištolja ubio jednog od dvojice optuženih za ubistvo svoje ćerke.

Autor Jugoslav Arsenijević poreklom sa Kosava i Metohije, u Nišu je završio osnovno, srednje i visoko obrazovanje dok poslednjih 6 godina živi u Brčkom sa suprugom, gde oboje rade.

Prva pomocija knjige održana je u Brčkom (BIH). Prema rečima autora, roman je naišao na odlične kritike, a promociji je prisustvovalo oko 70-80 ljudi.

“Retke su knjige koje nas pozovu na ponovno čitanje i onda nam u tom čitalačkom bdenju ponude istinosne vrijednosti, podsećajući da je svaki čovek jedinstvena priča, ali i da postoje među jedinstvenima oni izabrani, koji će postati simbol, čije će junaštvo ili žrtva biti opevani u pesmama, opisivani u pričama, biti inspiracija za kinematografiju. Jedna od takvih knjiga je i roman Crne šamije kao milosti”, rekla je o knjizi kritičarka Nevena Milosavljević.

Prodaja knjige se za sada vrši putem facebook profila ili preko viber broja, dok u narednom periodu očekuju i distribuciju preko pojedinih knjižara, dodaje autor.

Zanteresovani mogu da poruče knjigu putem telefona: +387/65-649-534

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com