Društvo

Objavljen poziv za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za traktore

Agencija za bezbednost saobraćaja objavila je  javni poziv za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor za koji sva fizička i pravna lica na teritoriji Republike Srbije mogu da podnesu zahtev uz ispunjavanje uslova propisanih Uredbom o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor.

Zahtev mogu podneti Agenciji za bezbednost saobraćaja zaključno sa 30. septembrom 2023. godine u zatvorenoj koverti na adresu: Bulevar Mihaila Pupina br.2, 11070 Novi Beograd, sa naznakom “Zahtev za subvencionisanu dodelu novog zaštitnog rama”.

Modeli i tipovi traktora za koje se obavlja subvencionisana dodela ramova su: IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 i IMT 549.

Uslovi i Javni poziv sa pratećim formularima za podnošenje zahteva se nalazi na sajtu Agencije:

https://www.abs.gov.rs/%D1%81%D1%80/obavestenja/javni-poziv-za-podnosenje-zahteva-za-subvencionisanu-dodelu-zastitnog-rama-za-upotrebljavani-traktor.

“Zaštitni ram služi da pruži zaštitu vozača traktora prilikom prevrtanja. U Republici Srbiji, u protekle tri godine, u saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovali traktori, izuzimajući nesreće van puteva (njive, šume, livade), poginulo je 83, a povređeno 542 lica”, podsećaju iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je opredelilo 125.000.000 za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama iz budžeta Republike Srbije u 2023. godini. Planirano je da se subvencija prema Uredbi sprovodi i u narednoj godini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com