Društvo

Obezbeđena industrijska so za stambene i mesne zajednice

Gradska opština Pantelej u saradnji sa JКP “Mediana” obezbedila je potrebne količine industrijske soli koje su namenjene stambenim zajednicama na području opštine kao i mesnim zajednicama, za saniranje poledice u zimskim uslovima, budući da je pred nama novi talas zahlađenja.

Industrijsku so preuzeli su direktori škola, upravnici stambenih zajednica i predstavnici mesnih zajednica sa područja Opštine Pantelej.

“Iz godine u godinu GO Pantelej u saradnji sam Javno komunalnim preduzećem “Mediana” obezbeđuje industrijsku so za svoje građane za svoje građane u zimskim mesecima. Ove godine je zima bila blaga, tako da, do sada nismo imali potrebu da građanima delimo so . Uglavnom, to radimo pred kraj tekuće godine. Prvi kontigent koji je nama stigao iz “Mediane” sastoji se od 50 džakova”, kazala je Nataša Stanković, predsednica opštine Pantelej i dodala da će sugrađani o drugom kontigentu i mestu gde mogu da preuzmu potrebne količine, biti naknadno obavešteni.

V.D. direktor  JKP “Mediana” Ivan Mihajlović ističe da je zimska služba je u potpunosti spremna za padavine koje se očekuju naredne nedelje.

“Raspolažemo sa 18 vozila, od toga sedam dežura 24 sata. Na pojavu i najmanjeg snega, naša vozila se nađu na ulici. Ulice se čiste prema stepenima prioriteta, a obezbeđena je dovoljna količina soli. Na stanju se trenutno nalazi oko 2 000 tona i 1600 kilograma kalcijum hlorida koji se takođe posipa. Pored mehaničkog uklanjanja snega, prostupiće se i ručnom uklanjanju snega sa svih javnih površina, trgova i parkova, za šta je opredeljeno oko 100 radnika, tri bacača snega koji će se po potrebni naći na ulici”, objašnjava Mihajlović.

Dejan Kovačević, načelnik Komunalne milicije napominje da je svako lice je u obavezi da očisti sneg i led ispred svojih radnji, stambenih objekta, parcela u dužini koliko iznosi dužina njegove parcele i širini, ako za to ima potrebe. Komunalna milicija će u prvom naletu samo upozoravarti građane da su u obavezi da očiste, a zatim slede kazne.

Kazne za neočišćen sneg i led na površinama javnih namena iznose 6.000 za fizičko lice, 20.000 za preduzetnika,  60.000 za pravno lice i 6.000 za odgovorno lice u pravnom licu.

Foto: J.M.

“Ovim putem pozivamo sve skupštine stanara na teritoriji Grada, savete građana i mesne zajednice da se obrate JKP “Mediana” i da preuzmu neophodne količine soli.Apelujemo na sve privredne subjekte i stambene zajednice da čiste led kako ne bi došlo do padova građana”, kazao je Nenad Stanković, gradski većnik zadužen za vanredne situacije.

Prema njegovim rečima, najviše padova na ledu se dešava  u širem centru Grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Да ли је позирање Др С. Алексић поред Председнице и Већника из Матејевца, као и Неше-гуске, њено деценијско политичко прелетање или борба да је природно испрате у пензију. Можда Бата-дрвар успе да сачува свастику.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com