Zdravlje

Obeleženo 56 godina rada Instituta “Niška Banja” i 47 godina stacionara “Radon”

Od nabavke nove opreme, do naučno-istraživačkog rada, postignuti su dobri rezultati na svim poljima, rekla je direktorka Instituta “Niška Banja” prof. dr Marina Deljanin Ilić na obeležavanju 56 godina od osnivanja, takođe proslavlja i 47 godina stacionara „Radon“. Tim povodom održan je svečani skup u amfiteatru Instituta.

 

„Obeležavanje dana Instituta je višedecenijska tradicija. U prethodne dve godine, zbog pandemije kovida-19, nismo bili u prilici da nastavimo sa ovom tradicijom u ovakvom obliku. Ovu godinu završavamo uspešno, u pogledu popunjenosti kapaciteta, u pogledu realizacije i pružanja zdravstvenih usluga, kao i u pogledu nabavke nove medicinske opreme“, izjavila je direktorka Instituta.

Posebno zadovoljna edukacijom samih pacijenata, održavanjem Dana srčane bolesti, Dana borbe protiv artritisa, Dana fizioterapeuta i mnogih drugih akcija koje je Institut realizovao. Ipak kaže da uvek ima prostora za napredak lekara i poboljšanje uslova u Institutu.

„Naredne godine planiramo da poboljšamo pružanje zdravstvenih usluga, ali i da uvedemo nove, da popravimo kvalitet smeštaja i naravno da uvedemo nove dijagnostičke metode. Planiramo i renoviranje u bazena u „Radonu“, istakla je Deljanin Ilić.

Institut sledeće godine u maju organizuje simpozijum, koji je prerastao u kongres, pod nazivom “Aktuelnosti u kardiologiji 2023”. Prisustvovaće najeminentniji kardiolozi iz zemlje, a očekuju se i lekari iz inostranstva, najavila je direktorka Instituta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com