Društvo

Obeleženi Dan Treće brigade kopnene vojske i Dan Trećeg centra za obuku

U Vojsci Srbije održane vojne svečanosti povodom obeležavanja Dana Treće brigade kopnene vojske i Dana Trećeg centra za obuku.

Dan Treće brigade kopnene vojske, koji se obeležava u spomen na 7. oktobar 1912. godine, kada je Drugi pešadijski puk prvog poziva Moravske divizije „Knjaz Mihailo“, poznatiji kao „Gvozdeni puk“, započeo učešće u Prvom balkanskom ratu, obeležen je u Nišu. Povodom praznika, pred svečanim strojem pripadnika brigade, sumirani su rezultati rada u prethodnom periodu i najistaknutijim pojedinicima uručene nagrade.

 

U osvrtu na postignute rezultate, istaknuti su profesionalizam, posvećenost i stručnost pripadnika Treće brigade u realizaciji svih dodeljenih zadataka u zoni njihove odgovornosti, čime su dali pun doprinos očuvanju bezbednosti i stabilnosti u ovom delu naše zemlje.
U kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu održana je vojna svečanost povodom Dana Trećeg centra za obuku, koji se obeležava u spomen na 7. oktobar 1918. godine, kada je srpska vojska oslobodila Leskovac.
Na svečanosti su uručena priznanja najistaknutijim pojedincima, položeni su venci na spomen-obeležje u kasarni i sumirani rezultati rada jedinice, uz podsećanje da je Centar u periodu između dva praznika uspešno realizovao osnovnu obuku četiri generacije vojnika na služenju vojnog roka i brojna usavršavanja profesionalnog kadra Vojske Srbije.
Foto: Vojska Srbije

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com