Društvo

OBELEŽENA DEČIJA NEDELJA ”Podeljena sreća dva puta je veća”

”Podeljena sreća dva puta je veća”, pod tim sloganom 26 vrtića JPU“Pčelica“ je obeležilo prvu nedelju oktobra .

Dečja nedelja je ove godine obeležena na drugačiji način, uz poštovanje svih mera i preporuke nadležnih službi i socijalne distance. U ovoj Ustanovi je svaki dan posvećen deci, ali dečja nedelja je period kada oni pokažu svoja znanja o  sportu, zaštiti životne sredine, obrazovanju, solidarnosti, toleranciji i pre svega drugarstvu i sve to kroz prizmu njihovih prava.

Ove godine Pčelicu je, predstavnicima grada i prijateljima iz Fondacije „Novak Đoković“, prezentovao vrtić Plavi čuperak priredbom „Podeljena sreća dva puta je veća“. Priredbi su prisustvovali zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović, i predstavnica Fondacije Novak Đoković Bojana Rangelov.

„”Dečja nedelja” slavi pravo dece da uživaju u čaroliji detinjstva i to je prilika da deca pokažu svoje talente, veštine i sposobnosti. U ovoj Ustanovi sve je podređeno njima. Oni su mali i slatki, ali od njih dobijamo iskrene emocije i to je ono što nama daje motiv da budemo još bolji. Jer, zavirite malo u svet malih da vidite koliko su veliki“, poručila je direktorica Svetlana Mitić.

Osnovni dokument za planiranje i sprovođenje aktivnosti tokom Dečje nedelje je Кonvencija Ujedinjenih nacija o pravima deteta, usvojena 1989. godine, a programski ciljevi projekta se iz godine u godinu prilagođavaju potrebama i problemima dece.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com